Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Майски уикенд в Прага - полет на 24 май

Номер на оферта

/

112017

Дати & цени

Цената включва

Дати: 24. май 2018

Промо цена за ранни записвания до 15.02.2018: 699 лв на човек в двойна стая

Цената включва:
-самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер с включени летищни такси
-1 брой чекиран багаж до 23 кг. на човек и 1 брой ръчен багаж до 10 кг.
-3 нощувки със закуски в хотел Tosca 3* (или подобен)
-трансфер летище - хотел – летище;
-пешеходен опознавателен тур на Прага с местен екскурзовод на български език;
-класическа пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език;
-медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;

Цената не включва

Цената не включва:

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ /по желание заявяват се и се заплащат в България, най-късно 30 дни преди отпътуването/ :

1. Круиз по Вълтава с вечеря на блок-маса: 42 лв на човек при минимум 20 записани; Продъжителност: около 2 часа.

2. "Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - целодневна автобусна екскурзия: 80 лв на човек при мин. 16 записани туристи; За деца 2-11,99 г.: 65 лв; (Маршрут: Прага - Карлови Вари - Прага: 260 км.; Продължителност: около 9 часа; Включва автобусен транспорт, екскурзоводско обслужване на български език);

3. Пешеходен тур "Прага е магия" (манастира Страхов, Чернинския дворец, Лорета и живописния Нови свет) при мин. 10 записани туристи: 25 лв на човек.
Цената не включва входни билети (заплащат се на място, по желание): Страховската библиотека - ~120 CZK/ около 5 €; Лорета - ~150 CZK/ около 6 €. Освен входни билети, при желание за фотографиране вътре в обектите, се заплаща допълнителна такса: ~50-100 CZK.

4. Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо (вечерен):
Опция 1: 59 лв на човек (не включва храна);
Опция 2 с вечеря: 90 лв на човек

Ползване на слушалки с аудио система: 2 евро на човек на ден (заплащат се на място - на екскурзовода, ползват се два поредни дни);

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни турове са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет в България.

Програма на пътуването

24-ТИ МАЙ В ЗЛАТНА ПРАГА
самолетна екскурзия с обслужване на български език

Един от най-красивите градове в Европа, съчетал в себе си впечатляваща история и неповторим дух на съвремието!

Дати: 24. май 2018

Програма:

ДЕН 1 СофияПрага
Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 10:20 с полет до Прага. Кацане в Прага в 11:15 ч.. Трансфер до хотела. Настаняване.
Информационна среща и ОПОЗНАВАТЕЛНА ОБИКОЛКА на СТАРИЯ ГРАД с местен екскурзовод на български език (включен в цената): Екскурзоводът ще ви ориентира, ще даде практична информация за престоя и ще ви заведе на първата вълнуваща среща със Стара Прага. Тесните калдаръмени улички ще ни изведат на Староместкия площад, където ще разгледаме емблематичните забележителности на Стария Град - готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”, монумента на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”, двореца Кински, Староместкото кметство, Пражкия меридиан, разположен на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария. Докато слушаме историята и легендата за най-стария работещ астрономически часовник в света от 1410 г. - Орлой, разположен в центъра на площада, ще имаме възможността да се насладим и на „разходка на Апостолите”, която събира на всеки кръгъл час хиляди туристи от цял свят.
При желание на групата можем да посетим православната църква Св. св. Кирил и Методий. Красивата барокова сграда е построена в периода 1730–1736 г. от Килиан Игнац Динценхофер, а през 1933 г. е предоставена за дългосрочно ползване като катедрала на Чехословашката православна църква. Църквата е посветена на светите братя Кирил и Методий, които донасят православното християнство в Моравия. Освен като православен храм, мястото е и музей, разказващ драматичната история на героите от чешката съпротива срещу нацизма, които се укриват в криптата през 1941-42 г., а след предателство са обкръжени и се самоубиват там, за да не попаднат в ръцете на германците.
Свободно време. Нощувка.


ДЕН 2 Прага

Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (около 3 ч.): трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг - с шедьоврите на Роден, Пикасо, Тициан, Тинторето и много други майстори, панорамната площадка пред двореца, откъдето се открива невероятна гледка към цяла Прага. Обиколката ще продължи по романтичната Нерудова улица към Малостранския площад и величествения бароков храм Св. Николай. По романтичните малострански улички с много заведения и магазини ще стигнем до Малтийския площад и църквата на Малтийските рицари, стената на Джон Ленън, Дяволският канал с мостчето на влюбените, обсипано с цветни катинарчета и Карловия мост (XIV в.) - най-голямата забележителност на Прага със стражевите кули от двете му страни (Малостранска и Страроместка), с 16-те арки и скулптурите на светци, между които и тази на Кирил и Методий. Мостът е предпочитано място не само от туристи заради невероятната панорамна гледка към Мала страна и река Вълтава, но и от много местни художници и музиканти, които създават неповторима творческа атмосфера. Карловият мост, Карловият университет и архитектурният комплекс Клементинум с най-красивата барокова библиотека на Прага са предверие към романтиката на Стария Град, чиито тесните калдаръмени улички ще ни изведат отново на Староместкия площад.
По желание и с предварителна заявка: Разходка с корабче по река Вълтава с включен обяд на блок маса (мин. 2 часа).
Свободно време – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.
ДЕН 3

ПрагаКарлови Вари

Закуска. Свободен ден в Прага. Нощувка.

Туристическа програма по желание: "Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място за посещение от известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. По време на разходката по елегантните улици ще разгледаме емблематичните дизайнерски колонади, гейзера Вридло и ще имате възможност да опитате лековитата вода от специалните бърдучета. Ще видим фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време можете да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, който се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд.
ДЕН 4

ПрагаСофия

Закуска.

Туристическа програма по желание: Пешеходен тур "Прага е магия" - манастира Страхов, Чернинския дворец, Лорета и живописния Нови свет с местен лицензиран екскурзовод

Разходката започва с една от съкровищниците на чешката култура – манастира Страхов. Основан е през 1143 г., когато чешкото кралство се намира на един от върховете в своето развитие. Най-ценното му украшение е великолепната Философска зала, известна като една от „най-красивите барокови библиотеки на света”. Манастирската пивоварна в двора на ареала е мястото, където монасите варяли бира от най-старото средновековие. Страховската бира е кръстена на покровителя на ордена на премонстратите – Св. Норберт и може да се опита и днес - жива, непастьоризирана, оригинална!
Разходката продължава покрай двореца на графовете Чернин, който днес е седалище на Министерството на външните работи. Импозантната сграда - най-големият и пищен дворец на Прага, украсен с пиластри и маскарони, е символ на величието и богатството на чешките благороднически родове. Най-новата история го прави седалище на Министерството на външните работи. През март 1991 г. в него е подписан договорът за разпускане на Варшавския договор.
Продължаваме към Лорета - eдно от легендарните поклоннически места на Чехия. Центърът на архитектурния комплекс е домът на Дева Мария – Santa Casa. Казва се, че благодарение на нея до Прага достига повея на италианския ренесанс. Около къщата, като архитектурен обков, вече в стил барок, има църковни постройки, дело на големия род строители, Дизенхофър. В съкровищницата на манастира се съхранява едно от богатствата на Прага: Пражкото слънце, изработено от 6222 диаманта.
Разходката приключва в колоритния лабиринт от калдъръмени улички, обрамчени с малки къщички, приютили хотели, ресторанти и артистични ателиета. Без никакъв план тук изникват първите къщички заедно с намиращата се недалеч Пражка крепост. Тук са живеели ратаите и прислужниците от крепостта. Бедните къщички украсявали с богати имена като "При златната круша", "При богатия рак" и т.н. и т.н. С течение на времето улицата Нов Свят се превръща в рай за бохеми и учени. Разхождайки се по емблематичната улица Novy Svet и разглеждайки табелите, които висят на почти всяка къща можем да прочетем историята и да научим повече за знаменитостите - учени, художници, артисти, които някога са живели тук.


Среща пред хотела за трансфер до летището. Полет за София в 16.25 ч. Кацане на летище София в 19.35 ч

Информация за програмата на:
http://reyma.bg/reyma-excursions/samoletni-ekskurzii/327-chehiya/1538-praga-s-3-noshtuvki

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Ранни записвания 2024 - Чехия |  Ранни записвания 2024 - Прага

Избрани оферти