Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тирана

За Коледа в Албания

Номер на оферта

/

203778

Дати & цени

Цената включва

v Транспорт с туристически автобус;
v 3 нощувки със закуски в хотел 4* (TE Stella **** или подобен) в Тирана;
v Туристическа програма в Тирана, Дуръс, Круя, Елбасан;
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
v Водач от България.

Цената не включва

v Вечери;
v Целодневна екскурзия до Берат;
v Входни такси за амфитеатъра в Дуръс (300 леки), Националния исторически музей в Тирана (200 леки), музея на Скендербег в Круя (200 леки), етнографския музей в Круя (300 леки), музея на Онуфрий в Берат (200 леки), калето в Берат (100 леки);
Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание, градски транспорт;
v Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

Програма на пътуването

Коледа в Албания - екскурзия с автобус
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/

СофияТирана – Круя – ДуръсТиранаБератТиранаЕлбасанСофия
Период: 23 - 26.12.2017г.
4 дни/ 3 нощувки
Цена: 265,00 лв.

В сърцето на Средиземноморието, Албания бързо се превръща в една от най-интересните туристически дестинации в света. Все още сравнително запазена от глобализацията, страната представлява вдъхновяваща смесица от цивилизации и култури.
При все че у нас за Албания битува стереотип за една по-скоро мюсюлманска страна, тя е една от най-светските републики на Балканите, в която религията всъщност играе сравнително малка роля във всекидневието. Което е причината в наши дни да се превръща в мода за мюсюлмани, православни християни и католици да отбелязват заедно големите си празници - включително Коледа!


ДЕН 1 - СофияТирана - 550 km
Отпътуване от София в 7:00 ч. от площад "Александър Невски", 7:30 ч. от автогара "Сердика", 9:00 ч. от Кюстендил по маршрут Крива Паланка - Скопие - Струга - Елбасан - Тирана. Пристигане в Тирана вечерта. Настаняване. По желание и предварителна заявка - вечеря. Нощувка.
ДЕН 2 - Тирана – Круя – ДуръсТирана - 150 km
Закуска. Панорамна обиколка на Тирана: централният площад "Скендербег" с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем бей, часовниковата кула, квартал Блок, Пирамидата - някогашен мавзолей на първия секретар на албанската комунистическа партия Енвер Ходжа. Свободно време с възможност за посещение на Националния исторически музей. Отпътуване към Круя - малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Разходка по старата чаршия с възможност за посещение на крепостта с Музея на Скендербег и Етнографския музей. В късния следобед - посещение на Дуръс, един от най-старите албански градове, днес важно пристанище на Адриатическо море: крайбрежния булевард "Таулантия", археологическия музей, крепостните стени на стария град, амфитеатъра на Дуръс - един от най-големите и най-добре запазените на Балканите, с параклиса "Св. Астий". Връщане в Тирана. По желание - коледна вечеря. Нощувка.
ДЕН 3 - ТиранаБератТирана - 250 km
Закуска. Свободно време в Тирана или по желание: целодневна екскурзия до Берат - архитектурен резерват с отлично запазени стари квартали от епохата на Възраждането, днес част от Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Фотопауза край моста Горица и свободно време в центъра на града. Пешеходна разходка в крепостта Кале: църквите "Св. Богородица" и "Св. Троица", Площадът на Константин Велики, цитаделата с червената и бялата джамия, панорамните площадки с прекрасни изгледи към Берат. Връщане в Тирана. По желание и предварителна заявка - вечеря. Нощувка.
ДЕН 4 - ТиранаЕлбасанСофия - 550 km
Закуска. Отпътуване за България по маршрут Елбасан - Струга - Скопие - Кюстендил - София. По пътя фотопауза в центъра на Елбасан - четвъртият по големина град в Албания, известен с отлично запазените средновековни укрепления. Пристигане в София късно вечерта на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски".

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000163/04.07.2017 г. „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
17

Допълнителна информация

ДОПЛАЩАНЕ И ОТСТЪПКИ:
v Единична стая - +95 лв.
v 3 вечери в ресторанта на хотела (без включени напитки освен минерална вода, само на Коледа вечерята включва аперитив + безалкохолна напитка на турист), при минимум 20 записани туристи
от 10 г. - 99 лв.
от 3 г. до 9 г. - 60 лв.
v Целодневна екскурзия до Берат (при минимум 19 записани туристи) - 35 лв.
v Ползване на двойна седалка от един турист - 97 лв.
v Отстъпки:
v Ученици и студенти - 5 лв.
v Деца до 10 години, настанени в стаята на родителите - 10 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
v За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
v Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
v Места на отпътуване: Кюстендил - бензиностанция Петрол на околовръстния път.
Валутен курс: 1 евро = 133 албански леки
Часово време: България 12 ч.; Албания 11 ч.
v Екскурзията до Берат се осъществява при подходящо атмосферно време.
v МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
v ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Тирана |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Тирана |  Коледни оферти 2023 - Албания |  Коледни оферти 2023 - Тирана

Избрани оферти