Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

За ценителите на приказните замъци

Номер на оферта

/

227319

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус 3*
- 5 нощувки и 5 закуски в хотели 3* по програмата:
- 1 нощувка в Будапеща
- 2 нощувки в Бърно
- 1 нощувка в Ческе Будейовице
- 1 нощувки в Прага
Обзорна обиколка на Бърно
Пешеходна разходка на Телч и Чески Крумлов
Класически тур в Прага с лицензиран екскурзовод на български език
Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро
Екскурзовод от България по време на пътуването

Цената не включва

Входен билет за основна обиколка на замъка Леднице - около 200 крони
Входна такса за пещерата Пунква включваща влакче, вход и разходка с лодка - около 250 крони
Посещение на пивоварна Starobrno с дегустация на бира – 150 крони
Входен билет за замъка Хлубока – основна обиколка - около 190 крони
Входен билет за замъка в Чески Крумлов - около 200 крони
Входна такса за замък Телч - около 140 крони
Вечеря в Прага в минипивоварна Prague Beer Museum с дегустация на 5 вида бира - 45 лв за възрастен
Разходка с корабче по река Вълтава - 25 лв. за възрастен / 20 лв. за дете
Слушалки – 2 евро на човек за туристическа обиколка на Прага (заплащат се на място на екскурзовода)
Входни такси и билети за други музеи и обекти посетени по желание
Разходи за градски транспорт
Допълнително заплащане за ползване на двойна седалка в автобуса 200 лв.
За лица над 69 г. допълнително заплащане на здравна застраховка
Пакет от 4 вечери по време на пътуването (Будапеща, Бърно – 2 вечери и Ческе Будейовице) – 95 лв. на човек

Програма на пътуването

Автобусна екскурзия – Чешките замъци и още….

Всички обичаме приказките свързани с величествени дворци и замъци обитавани от гордите си собственици. Опитваме се да си представим живота на тези благородници, по наше мнение заобиколен от лукс и разточителство, в красиви романтични замъци, прекрасни градини с езера, ухаещи цветя и редки видове дървета. Замъците с техните обширни бални зали, големи библиотеки, салони за пушене, трофеи на убити животни.
Чехия е страната, в която можете да изживеете тази приказка.
Замъците са навсякъде – около 2500.
Можете да усетите духа на отминалите епохи с предлаганата от нас екскурзия за най-пленителните замъци на Чехия.

Маршрут: СофияБелградБудапеща – Леднице – Бърно – Кромержиш - Бланско – Телч - Ческе Будейовице - Хлубока – Чески КрумловПрага - София

7 дни / 5 нощувки / 1 нощен преход

ПРОГРАМА

Ден 1 / СофияБудапеща
Отпътуване от София в 6:00 от Централна Автогара. Транзитно преминаване през Белград. Пристигане вечер в Будапеща - Унгария.
Нощувка

Ден 2 / Будапеща - Леднице –- Бърно
Закуска.
Отпътуване за град Леднице, Чехия - малко китно градче в Южна Моравия известно с прекрасния си средновековен замък включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Разглеждане на неоготическия замък Леднице. Основната обиколка включва представителните зали на замъка (допълнително заплащане на място)
Свободно време за почивка във великолепните градини на замъка.
Идеи за свободното време: разходка с лодка до Минарето или разглеждане на зимната градина с множество тропически растения.
Отпътуване за Бърно и обзорна обиколка. Свободно време за разходка из центъра на града.
По желание с предварителна заявка: посещение на пивоварна Starobrno с дегустация на бира. (допълнително заплащане на място)
Нощувка в хотел 3* в гр. Бърно.

Ден 3 / Бърно – Кромержиш - Пещерата Пунква - Бърно
Закуска
Отпътуване за Кромержиш.
Разглеждане на Архиепископския замък и вълшебните му градини, включени в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. (допълнително заплащане на място). Свободно време за обяд.
Отпътуване за Природен парк Моравски карст намиращ се на север от гр. Бърно. Разглеждане на пещерата Пунква с лодка и бездната Мацоха. (допълнително заплащане на място).
Нощувка в хотел 3* в гр. Бърно.

Ден 4 / Бърно – Телч - Ческе Будейовице
Закуска
Отпътуване за старинното градче Телч включено в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разходка из центъра, известен с големия си градски площад, добре запазените ренесансови къщи и замък.
Отпътуване за замък Хлубока. Разглеждане на един от най-красивите и посещавани чешки замъци, с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Основната обиколка на замъка включва представителните дворцови зали (допълнително заплащане на място).
Свободно време за разходка из прекрасната градина на замъка в английски стил с великолепни цветя и дървета.
Нощувка в Ческе Будейовице в хотел 3*.

Ден 5 / Ческе Будейовице – Хлубока – Чески Крумлов - Прага
Закуска.
Отпътуване за Чески Крумлов – град-паметнит под егидата на ЮНЕСКО. Класическата обиколка включва втория по големина замък в Чехия (отвън) известен с красивите си барокови градини и летен театър от същата епоха с въртяща се сцена.
Обиколката продължава в историческия център на града, където ще видите: над 300 старинни къщи, Кметството в ренесансов стил, площад Сворност известен с колоната Язвата на Мариан (построена да предпази града от чумата), Йезуитския колеж, църквата Свети Вит, Музея на изтезанията, квартал Латран и др.
Отпътуване за Прага
Класическа обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език – продължава около 3 часа и включва основните забележителности по така наречения Кралски път – пътя, по които са минавали кралските шествия през Средновековието. Започва със символа на града – Пражката крепост Храдчани – най-големия дворец в Европа, в миналото седалище на чешките крале, днес - резиденция на президента. Пред портата стои стража, която се сменя на всеки час. В комлекса Храдчани се намира величествената готическа катедрала „Свети Вит“, строена в продължение на шест века. Обиколката продължава надолу по Нерудова улица към Малостранският прощад с монументалния бароков храм „Свети Николай“. Прекосяване на река Вълтава по Карловият мост, украсен с 32 барокови статуи – уникална галерия на открито. Обиколката приключва на Староместският площад – тук се намира готическата катедрала „Дева Мария пред Тин“ от 14. век с 80 метрови кули близнаци и Староместското кметство с часовниковата кула „Орлой“ - един от най-големите магнити за туристи.
Настаняване в хотел 3*.
По желание с предварителна заявка: Вечеря в минипивоварна Prague Beer Museum с дегустация на 5 вида бира - 45 лв за възрастен
Нощувка

Ден 6 / Прага
Закуска. Свободен ден за разглеждане на забележителностите на Прага.
По желание с предварителна заявка: едночасова разходка с корабче по река Вълтава.

Вечер отпътуване по маршрута Бърно, Братислава, Будапеща, София.
Нощен преход.

Ден 7 / Пристигане в София след обяд

----------------------------------------------------

ИНФО за екскурзиите по програмата

Класическа обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език – продължава около 3 часа и включва основните забележителности по така наречения Кралски път – пътя, по които са минавали кралските шествия през Средновековието. Започва със символа на града – Пражката крепост Храдчани – най-големия дворец в Европа, в миналото седалище на чешките крале, днес - резиденция на президента. Пред портата стои стража, която се сменя на всеки час. Трите двора, през които минава обиколката, са заобиколени от сгради в стил класицизъм, построени през втората половина на XVIII век от Николо Пакаси, придворен архитект на императрица Мария Терезия. В комлекса Храдчани се намира величествената готическа катедрала „Свети Вит“, строена в продължение на шест века. Пред Пражката крепост е площада Храдчани, заобиколен с градски дворци, сред които правят впечатление Шварценберския и Щернберския, които са под юрисдикцията на Националната галерия. От площада се разкрива панорама към Прага, която ясно подсказва защо се нарича „Градът на стоте кули”.
Обиколката продължава надолу по Нерудова улица към Малостранският прощад с монументалния бароков храм „Свети Николай“, пресича река Вълтава по Карловия мост, построен от крал Карел IV., чешки крал и император на Свещената римска империя. Мостът е истинска уникална галерия на открито, тъй като е украсен с 32 монументални статуи от времето на барока. Той е рядко съчетание на отминалите столетия – въплътени в статуите и днешното време, представено от художниците, музикантите и дизайнерите, които предлагат на него творбите си. Обиколката приключва на Староместския площад, който е историческия център, мястото, където се издига Коледната елха, разпъват се коледните и великденските базари, провеждат се исторически въстановки. Красив е като холивудски декор, само че е автентичен. В центъра му се намира един от най-големите магнити на Прага – Староместското кметство с часовниковата кула „Орлой“ , чийто създател, според легендата, бил ослепен, за да не създаде никога и за никой град друг подобен. Над площада се издигат две 80 метрови кули на готическата катедрала „Дева Мария пред Тин“ от 14. век. Нощно време, красиво осветеният площад се превръща в център на градския живот – с примамливо осветени бирарии, улични артисти и туристи.

Замък Леднице
Замъкът Леднице е един от най-красивите и посещавани замъци в Чехия. Намира се в градчето Леднице и е включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
От началото на XIV в. голяма част от град Леднице принадлежи на богатия и известен в цяла Европа род Лихтенщайн, където аристократите си построяват прекрасна лятна резиденция.
Първоначално замъкът е ренесансов, по-късно е преустроен в стил барок с обширни градини и сгради за школа по езда (XVII-XVIII в). От бароковата архитектура се е запазило само крилото, където са били конюшните.
Днешният си външен вид замъка дължи на княз Алоиз II от Лихтенщайн, който решава, че Виена не е подходящо място за устройване на летни тържества и нарежда замъка да се преустрои в стил английска неоготика.

Природен парк Моравски карст
Природен парк Моравски карст се намира близо до град Бланско, на север от Бърно. Този обширен район е известен с многобройните си карстови пещери. Достъпът на туристи е разрешен само до 4 от тях.
Най-голям интерес предизвиква пещерата Пунква, с пленяващи сталактити, сталагмити и подземна река, и пропастта Мацоха. Плаването с лодка по подземната река и достигането до дъното на пропастта е много вълнуващо преживяване за всички туристи.

Телч
Старата част на град Телч – замъка и големия градски площад с добре запазените ренесансови къщи, е включена в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
За пръв път се споменава за града през XIV в., когато е под господството на Олдржих Витковиц. Той и неговите наследници построяват замъка и църквата, укрепват града и изграждат готически къщи около пазара.
В началото на XVIII век собствеността преминава в ръцете на известната фамилия Лихтенщайн.

Чески Крумлов
Средновековният град Чешки Крумлов е включен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разположен е между живописните извивки на река Вълтава, откъдето идва името му: в свободен превод, немското „Krumme Aue” означава „крива лъка”.
Тесни и лъкатушещи улички, долепени една до друга пъстри къщички и площад, украсен с чумна колона – това е Чешки Крумлов. Всяко ъгълче и тухла са свързани с предания и легенди.

Замък Хлубока
Замъкът Хлубока е един от най-харесваните и посещавани замъци в Чехия. Основите му са положени още през далечния XIII век в готически стил от благородника Чех от Будейовице. През следващите 400 години замъкът е преустрояван няколко пъти и променя облика си от готически в ренесансов и бароков стил.
Около замъка можете да се насладите или да си починете в красивия английски парк изпъстрен с множество цветя и редки видове дървета.

-----------------------------------------------------

ЕКСКУРЗИИ ПО ЖЕЛАНИЕ

Едночасова разходка с корабче по река Вълтава
По време на круиза ще видите историческите забележителности на Прага от друг поглед и ще се насладите на прекрасните гледки от палубата на корабчето.
Цената включва: разходка с корабче и екскурзоводско обслужване на български език.
Цена: 25 лв. / 20 лв. за дете 2 - 11.99 г.

Посещение на минипивоварни
Вечеря в минипивоварна Prague Beer Museum с дегустация на 5 вида бира.
Цена: 45 лв за възрастен

Допълнителна информация

ранни записвания до 30.04.2019 г.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Ранни записвания 2024 - Чехия |  Ранни записвания 2024 - Прага

Избрани оферти