Начало / Екскурзии / Екскурзии - Своге

За малиновото вино край Издремецките езера

Номер на оферта

/

230928

Дати & цени

Цената включва

водач и туристически транспорт/бус/ от агенцията

Цената не включва

лични разходи, планинска застраховка

Програма на пътуването

Това е един от най-атрактивните, обичани и посещавани маршрути в Голема планина, вторият по големина дял на Западна Стара планина: Бовски водопади в местността Требеж и Камико - скален феномен Бовски Ритли – посещение на Вазовата къща в махала Данговци – Издремецки езера – х. „Тръстена“ – пеш. преход 4.30 часа общо за деня

Отпътуване в 7,30 часа от стадион Васил Левски. Групата слиза от автобуса в района на горното течение на Бовска река. Кратко изкачване (15 минути) до водопадите в м. Требеж и Камико. Фотопауза и кратка почивка. Следва отпътуване до окрайнината на с. Бов, край оброка „Св. Св. Петър и Павел“. Слизане от автобуса и пешеходен преход по макадамен камионен път до махала Кръст. Посещение на скалния феномен Бовски Ритли, наподобяващ Ритлите в Искърския пролом над с. Лютиброд. Преминаване покрай Ритлите по маркираната пътека, водеща към изоставената махала Данговци, разположена под южния склон на ниския, но огрян от слънцето Кошушки връх. Там се намира къщата на Иван Данчов, в която за няколко години е живял по препоръка на лекаря си патриархът на българската литература Иван Вазов. Тук в тишината и прохладата той е творил и написал едни от най-добрите си пътеписи и стихотворения. Разглеждане на старата „Вазова“ къща и оброка „Св. Илия“. Кратка почивка, снимки и наливане на вода от лековития извор. Завръщане по обратния път до разклона за махала Ключ. Продължаване по коларския път до билото на Стара планина край оброка „Св. Иван Рилски“, където в близост се намира горното Издремецко езеро. Кратка почивка и фотосесия. Слизане по римски път край езерото до хижа „Тръстена“, разположена при долното езеро. Почивка, време за обяд и закупуване на прекрасно малиново вино от реколта 2019 г. Завръщане до автобуса и отпътуване за София.
Екскурзията се потвърждава 2 дни преди тръгване при минимум 19 записани.

При непредвидени обстоятелства/лошо време, проблеми в групата и др. водачът има право да промени последователността на маршрута, както и да приложи всички необходими мерки за сигурността на хората. Молим, съобразявайте пешеходните си възможности!!!Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми.

Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, обувки с токче, цвички и т.н не са вариант за преходи от този тип /, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани Носете суха храна. Желателно е да имате планинска застраховка, която можете да сключите в туристическата агенция, в случай на инцидент агенцията не носи отговорност, ако туристът не е застрахован.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Своге |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Своге |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Своге

Избрани оферти