Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банкок

Почивка в Патая + Банкок: Тайланд - 12 дни от 23.01.2018 г.

Номер на оферта

/

108366

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Доха – Банкок – Доха – София с включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг (300 см) и ръчен багаж 7 кг ;

9 нощувки в хотели 4*: 2 в Банкок и 7 в Патая, 9 закуски, 3 обяда;

Късно освобождаване на стаите в Патая (18:00 ч.) на 02.02.2018

Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;

Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
- целодневна екскурзия с обяд до плаващия пазар Дамноен Садуак, посещение на Гранд Палас, Храма на Изумрудения Буда, Храма на Полегналия Буда и Храма на Зората;
- посещение на парка „Милиони години“ - Каменния парк и ферма за крокодили;
- екскурзия с обяд до Селището на слоновете и сафари в джунглата;
- целодневна екскурзия с обяд до кораловия остров Ко Лан;

Местен екскурзовод

Водач-преводач от агенцията в Банкок;

Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

Цената не включва

Виза за Тайланд - 60 лв.

Екскурзии и посещения по желание с включени трансфери – заплащат се с доплащането:
- Вечерен круз по река Чао Прая с вечеря на кораба – 99 лв.
- Тайландски боксов мач – 106 лв.
- Екскурзия с обяд до тропическите градини Нонг Нох – 74 лв.
- Екскурзия до Храма на истината – 56 лв.
- Алказар шоу – 46 лв.

Лица на възраст 70-80 г. доплащат за медицинска застраховка 24 лв.

Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи – по 5 щ.д. на ден - общо 50 $

По желание застраховка „Отмяна на пътуване“: от 2,5% до 1,5%

Програма на пътуването

ТАЙЛАНД - Банкок и почивка в Патая

Екскурзията е 12-дневна, с водач от България, самолетните билети и летищните такси са включени в цената. Настаняването е в хотели 4* на база нощувка и закуска. Полетите са на Катарските авиолинии.

Маршрут: София - Доха - Банкок (2 нощувки): Дамноен Садуак – Патая (7 нощувки): остров Ко Лан – Банкок - Доха - София

ДАТА: 23.01.2018 – 03.02.2018 г.

12 дни / 9 нощувки / 9 закуски / 3 обяда


ЦЕНИ на човек в двойна стая:
При записване до 19.12.2018 г.: 3092 лв.
Редовна цена: 3192 лв.

----------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=======================================================

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА ПЪТУВАНЕ?

С тази 12-дневна екскурзията до Тайланд - „Страната на усмивките“ ще посетите столицата Банкок с нейните внушителни дворци и будистки храмове, екзотичния плаващ пазар и Патая - главният туристически курорт на страната.

Тук Ви очакват прекрасни плажове, водни спортове и безброй развлечения: прочутият тайландски масаж, магазините за сувенири, картини, изделия от коприна и текстил, както и огромният избор от европейски и тайландски ресторанти, барове и дискотеки, където животът кипи до зори.


=======================================================


ПРОГРАМА:

23.01.2018-вт 1 ден София
В 22:45 ч. полет QR 226 от София.

24.01.2018-ср. 2 ден Доха Банкок
В 04:35 ч. кацане в Доха. В 08:15 ч. полет QR 832 от Доха. Кацане в Банкок в 18:50 ч. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

25.01.2018-чт 3 ден. Банкок (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до плаващия пазар Дамноен Садуак в провинция Рачабури, на 110 км. от Банкок. Каналът, върху който той се намира сега, е построен през 1866 г. по заръка на Негово височество кралят на Тайланд с цел да бъде улеснен транспортът в провинцията. Плаващият пазар започва да работи през 1967 г. Много хора все още живеят по протежението на каналите и използват дървените лодки като основно средство за придвижване, като разнасят с тях стоки, храни и сувенири, следвайки древната традиция на „Канална Венеция”, както е бил известен в недалечното минало Банкок. Днес плаващият пазар е една от най-големите забележителности – неподправена екзотика, изобилие от цветове и възприятия. На път за плаващия пазар спиране във ферма за кокос. Връщане в Банкок. Обяд. Разглеждане на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд, е най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали: за официални приеми, коронации, банкети, погребения и др. и. Храма на Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един единствен кристал. Посещение на Храма Ват По (храма на лежащия Буда)– най-древният и огромен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда в Тайланд (дълъг 46 м, висок 15 м), нозете му са украсени със 108 огромни седефени миди, четирите ступи са посветени на четиримата имератори от династията Чакри, управлявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Залата за ръкополагане е заобиколена от 183 ступи и 400 изображения на Буда. Посещение на Храма Ват Арун - един от най-очарователните храмове не само заради местопо-ложението си край река Чао Прая, но и заради архитектурата си, която няма еквивалент в Банкок. Превърнал се в една от визитките на Тайланд, Храмът на Зората се извисява на 70 м със своите заострени върхове, красиво декорирани с малки разноцветни парченца стъкло и китайски порцелан. Връщане в хотела. Нощувка.
*По желание, с доплащане - вечеря на круизен кораб по река Чао Прая с включени трансфери. Докато се наслаждавате на разнообразни тайландски класически танци, музика на живо и вечеря бюфет на тайландска и интернационална кухня и напитки ще видите красиво осветени двата най-известни храма на Тайланд: Ват Арун – Храмът на зората и Гранд Палас с Храма на Изумрудения Буда. На връщане може да се отпуснете с музика в латино стил и да се насладите на вятърния бриз на откритата палуба. При напускане на кораба може да вземете снимката си от круиза.

26.01.2018-пт 4 ден БанкокПатая (закуска)
Закуска. Отпътуване за Патая. Посещение на парка “Милиони години“, известен като „Каменният парк и крокодилската ферма“. Разположен на площ от над 70 дка, този парк е основан от местен бизнесмен и е създаден с повече от 20 години усилия, за всички любители на природата. Той е не само жив музей на любопитни и красиви неща от трите царства - животински, растителни и минерални, но предлага много повече отколкото името му подсказва. Ще видите необичайни скални образувания, редки растения, тайландски стил дървета (които са малки като японските дървета Бонсай, но по-големи) и най-близките генетични роднини на праисторичес-ките чудовища – крокодили. Другата половина на парка е крокодилска ферма на големи сиамски крокодили и зоологическа градина, където ще наблюдавате представление с крокодили. Тези, които желаят, може да хранят крокодил с пиле на въдица, да дадат банан на жираф, да яздят слон или да се снимат седнали до бял тигър (заплащат се на място). В менюто на основния ресторант на парка може да намерите крокодилска пържола, омлет от крокодилско яйце и пържени крокодилски ребърца с чесън и черен пипер. Пристигане в Патая и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

27.01.2018-сб 5 ден Патая (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

28.01.2018-нд 6 ден Патая (закуска, обяд)
Закуска. Eкскурзия с обяд до Селището на слоновете, където ви очаква сафари в джунглата на гърба на слон около час, 20-мин. разходка до „копринената къща”, където се отглеждат буби, около 20-мин. разходка с лодка през езерото и накрая с биволска каруца до селището на слоновете. Връщане в Патая. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

29.01.2018-пн 7 ден Патая (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
*По желание, с доплащане – посещение на „Макс Муай Тай“ (тайландски боксов мач).

30.01.2018-вт 8 ден Патая (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия с обяд до кораловия остров Ко Лан – най-големият в архипелага на Патая с лазурно море и бял пясък. Свободно време за плаж и почивка или разнообразни водни развлечения: разходка с лодка с прозрачно дъно, банан, скутер, парашут, гмуркане и други (заплащат се на място). Обядът е в ресторант на плажа. Връщане в хотела. Нощувка.

31.01.2018-ср 9 ден Патая (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
* По желание, с доплащане - екскурзия с обяд до тропическите градини Нонг Нох – най-големият парков комлекс в Югоизточна Азия, известен с най-голямата колекция от орхидеи в Тайланд (над 670 местни вида). Включва посещение на тропическите градини, ферми за орхидеи, тайландско шоу със слонове, традиционни тайландски танци и бокс. На връщане се посещава музея на скъпоценните камъни.
* По желание, с доплащане - екскурзия до Храма на истината – „Великолепието на Рая пресъздадено на Земята“. Това е най-големият дървен храм в света, построен без нито един гвоздей, в който всеки кв. см. е покрит от резбовани дървени скулптури и орнаменти по митологични и религиозни обекти в Индия, Китай, Тайланд и Камбоджа. Той представлява източната философия, древната визия за света и древните занаяти. Неговата основна задача е да помогне на хората да разберат живота на миналите поколения, принципите на жизнения цикъл на човека, отговорността и връзката с Вселената. Строежът му е основан на идеята, че човешката раса може да достигне до такива висоти само заради философски и религиозни истини, които са в основата на неговото развитие.

01.02.2018-чт 10 ден Патая (закуска)
Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.
*По желание, с доплащане - посещение световноизвестното Алказар шоу – кабаретна програма с учас-тието на 400 талантливи артисти – травестити, изключителни светлинни ефекти и невероятни костюми.
02.02.2018-пт 11 ден ПатаяБанкок (закуска)
Закуска. Свободно ден за плаж и почивка. Късно освобождаване на стаите и трансфер до летище Суварнабхуми, Банкок.

03.02.2018-сб 12 ден Банкок Доха София
В 01:35 ч. полет QR 837 от Банкок, кацане в Доха 05:25.
В 06:55 ч. полет QR 227 от Доха, кацане в София 11:15 ч.

=========================================================


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Банкок – Royal Princes Larn Luang Hotel Bangkok, Superior room

Патая - Jomtien Palm Beach Hotel Pattaya 4*, Superior Main Wing room


=======================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Записване и плащане:
При записване: лична карта, паспорт с минимум 6 месеца валидност след датата на пътуване (след 3.8.2018) и 2 свободни страници; 2 фотографии 3.5 х 4,5 см, данни за визовия формуляр и депозит 1000 лв.
Остатъка до 100% - до 07.12.2017

Информация:
За посещение на Тайланд е необходимо пътуващите да имат предварително издадена виза.

Агенцията обработва и подава документите в консулската служба без допълнителна такса.

Медицински изисквания – не са необходими ваксинации.
Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването – 22.12.2017

Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и летищните такси.

В зависимост от местните условия, възможни са размествания в обявената програма, като се запазват включените услуги.

Ако има промяна в броя на туристите, валутния курс или летищните такси, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и може да се заплати до 10 дни преди тръгване.

Застраховката „Отмяна на пътуване“ обезщетява разходи на клиента в случай на анулиране или предсрочно прекратяване на туристическото пътуване по неотложни и независещи от туриста причини. Срокът на застраховката е броят дни от датата на сключване на договора за организирано пътуване (първото плащане) до датата на приключване на пътуването. Тя не покрива стойността на визата и летищните такси.

Важно:
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая и, ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.

=======================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=======================================================

Тагове

Оферти - Тайланд |  Оферти - Банкок |  Екскурзии - Тайланд |  Екскурзии - Банкок |  Екзотична почивка 2024 - Тайланд |  Екзотична почивка 2024 - Банкок

Избрани оферти