Оферта номер: 112223

Екскурзия Будапеща, Халщат, Мюнхен, замъкът Херенхимзее и Залцбург

Дати и цена
20 септември 2018 - 24 септември 2018 г. - Цена от 299 лв.
Цената включва
* транспорт от и до София с автобус *** снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* 1 нощувка със закуска в Будапеща в хотел ***
* 2 нощувки със закуски в района на Залцбург в хотел ***
* медицинска эастраховка с покритие 2000 евро
* туристическо и информационно обслужване
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).
Цената не включва
Задължителни такси:
* пътни такси – 20 евро / 40 лв. (заплащат се в деня на отпътуване)

Допълнителни услуги по желание:
* екскурзия до Мюнхен и двореца Херенхимзее – 20 евро (при група мин. 20 души)
* Корабче в двете посоки за ЗАМЪКА ХЕРЕНХИМЗЕЕ + вход за замъка и такса резервация – 17 евро
* Корабче по Дунав в Будапеща – 20 евро
* медицинска застраховка с по-виок лимит на отговорност – 10 лв., за туристи над 65 год. – 20 лв.
* доплащане за единична стая 20 евро за нощувка
* застраховка отмяна на пътуване
Екскурзия Австрия - Германия
СофияБудапеща – солни мини Халщат – Залцбург – ЗАМЪКА ХEРЕНХИМЗЕЕ – МюнхенСофия

ДАТИ:
20.09.2018 – 24.09.2018

Промоционална цена на човек: 299 лв.

Задължителни такси:
* пътни такси – 20 евро/ 40 лв. (заплащат се в деня на отпътуване)

Крайна цена на пътуването: 339 лв. /осн.пакет+пътни такси/

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

ПРОГРАМА:

1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 06.00 ч. по маршрут СофияБелградБудапеща. По желание вечерна разходка с корабче по р. Дунав. По време на обиколката могат да се видят феерично осветените исторически сгради на Будапеща: Парламента; мостовете над Дунав, Рибарските кули, Будайската крепост, седалище на унгарските крале през вековете. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден: Закуска. Отпътуване за Австрия. Посещение на солните мини в Халщат: Халщат е градче, обгърнато в мистика и магическа красота, на които човешкото око трудно може да се насити. Разположен е на брега на искрящо синьо езеро със същото име, защитено от стръмните и изключително красиви склонове на Алпите. Къщичките са се сгушили стена до стена на самия ръб на езерото, а някои от тях се простират дори и над водната повърхност, подкрепяни от стабилни дървени подпори. Затова не е учудващ фактът, че дори с напредъка на цивилизацията през XIX век до Халщат можело да се стигне единствено с лодка. Халщат е град с над 1200 г. история, а областта, в която се намира, крие тайни от древни епохи. Тук от близо 7000 г. се добива и преработва сол и отново тук е най-старата в света мина за сол. Водите на езерото наслояват солта по бреговете на планината и така с течение на времето това се превръща в един от регионите с най-голямо съдържание на сол. През 1734 г. в един от солните наноси било открито напълно запазено тяло на праисторически миньор (от около 300 г. пр. Хр). Така „Човекът в солта” се превръща в нарицателно име за целия район и в нещо като вечножив дух, който съпътства посетителите по техния маршрут. Халщат е начална точка за три изключително интересни туристически атракции, създадени не от човешка ръка, а от самата природа. Една от тях е солната мина, където все още се пазят съоръженията за добиване и транспортиране на материала и където се намира най-дългата в света дървена пързалка, която влива малко адреналин във вените. Посещение на солните мини и отпътуване за Залцбург. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден: Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Мюнхен и двореца Херенхимзее. Отпътуване за eзерото Химзее - най-голямото езеро в Бавария. Посещение на двореца Херенхимзее, копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски (до замъка се пътува с корабче): Лудвиг ІІ купува острова през 1873 г. с мисълта да построи на него новия Версай. Всъщност, мястото до Етал, където сега се намира един от дворците му Линдерхоф, е било планувано за дворцовото копие, но теренът се оказал твърде малък. При пребиваването си в Париж, самотният крал изучавал архитектурата по времето на Луи XIV, на когото подражавал. В двореца има 70 стаи, от които 50 никога не са завършени. Лудвиг живял тук за общо само 10 дни през септември 1885. След две години и островното бижу отваря врати за туристите. Съдбата на кралската сграда е подобна на Нойшванщайн – за съжаление е недовършена. Отпътуване за Мюнхен. Туристическа програма в града: Мариенплац - който от 1158 г. /основаването на града/ е истинското сърце на Мюнхен; Старото и Новото кметство; Фрауенкирхе - един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите; най-старата бирария “Хофбрьойхаус”.Свободно време. Връщане в Залцбург. Нощувка.

4 ден: Закуска. Туристическата програма в Залцбург: Капител плац – основният площад, около който се намират Катедралата, Резиденцията на архиепископа, крепостта Хоензалцбург - една от най-големите запазени досега в Европа (строителство й започва през 1077 г. и продължава близо 6 века до 1683 г., като многократно е разширявана, достроявана и подновявана); родната къща на Моцарт – намира се на главната търговска улица "Гетрейдегасе" № 9 - тук на 27 януари 1756 г. в семейството на придворния композитор и музикант Леополд Моцарт се ражда един от най-великите композитори - Волфганг Амадеус Моцарт; дворецът "Мирабел" - разположен на десния бряг на р. Залцах, той е построен от архиепископ Волфганг Райтенау за неговата приятелка Соломе Алт, която в разрез с католическите канони, забраняващи на свещениците да създават семейство, му ражда 15 деца. Свободно време за самостоятелна разходка из тесните улички в стария град. Късния следобед отпътуване за България.

5 ден: Връщане в България следобяд.

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за непостигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

Оринтировъчни входни такси:
ЗАЛЦБУРГ
Къщата на Моцарт: 11 евро за възрастен; 3,50 евро за деца от 6-14 г.; 4 евро тийнейджъри до 18 г.
Крепоста Хоензалцбург: Фуникуляр в двете посоки и входна такса за крепоста – 12 евро; деца до 14 г. 6 евро
Дворецът Мирабел: вход свободен
Дворецът Хелбрун: 12,50 евро възрастен; 8 евро младежи 19 - 26 години; 5,50 евро деца 4 - 18 години
МЮНХЕН
Резиденцията на Кайзерите: 7 евро; за съкровищницата 7 евро
ХАЛЩАТ
Посещение на солната мина с фуникуляр отиване и връщане: 30 евро възрастен; 15 евро деца 4-15 години;

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================
Изпрати запитване
Залцбург
Транспорт - Залцбург Заведения - Залцбург Хотели - Залцбург Пазаруване - Залцбург Забележителности - Залцбург
Планинският път Гросглокнер - разходка с кола сред най-големи алпийски красоти
Залцбургският фестивал - най- значимият музикален фестивал в Европа
Залцбург – тиха нощ, коледни пазари и романтика