Начало / Екскурзии / Екскурзии - Краков

Замъците на Южна Моравия и Кралски Краков

Номер на оферта

/

228595

Дати & цени

Цената включва

5 нощувки и 5 закуски в хотели 3*:
- 1 нощувка в Братислава ,
- 1 нощувка в Оломоуц,
- 2 нощувки в Краков,
- 1 нощувка в Будапеща.
транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
пешеходна обиколна на Братислава с екскурзовод на български език
пешеходна обиколна на Оломоуц с екскурзовод на български език
пешеходна обиколна на Краков с екскурзовод на български език
обзорна обиколна на Будапеща с екскурзовод на български език
водач от фирмата организатор
екскурзоводски услуги
Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро

Цената не включва

Полудневна екскурзия до Солна мина Величка – 30 евро
Замък Леднице – възрастни 190 CZK / над 65 г. 130 CZK
Замък Валтице – 180 CZK / над 65 г. 130 CZK
Замък Кромериш – замък основна обиколка 170 CZK / над 65 г. 120 CZK; градини 80 CZK / над 65 г. 60 CZK
Замък Вавел – представителни стаи 18 PLN, музея в катедралата Вавел – 12 PLN и базиликата Света мария – 6 PLN
Входна такса Естергом – комбиниран билет 1500 форинта (около 5, 6 евро) (включва вход до базиликата, криптата и съкровищницата)
Входни такси и билети за забележителности посетени по желание
Лични разходи
Допълнително заплащане за ползване на двойна седалка в автобуса 200 лв.
Доплащане за туристи от Пловдив 20 лв.
За лица над 69 г. се доплаща завишена застрахователна премия

100 CZK = 3.85 EUR; 1000 HUF = 3.11 EUR; 10 PLN = 2.32 EUR към 20.11.2018 г.

Програма на пътуването

ЗАМЪЦИТЕ НА ЮЖНА МОРАВИЯ И КРАЛСКИ КРАКОВ

Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език с посещение на 5 обекта на ЮНЕСКО

Маршрут: СофияБратислава – Леднице – Кромержиж – Оломоуц - Краков – Величка - Банска Бистрица - Будапеща - София

6 дни / 5 нощувки / без нощен преход
08.04. - 13.04.2019 г.
Ранни записвания до 31.01.2019 г.

ПРОГРАМА

Ден 1 / 08.04. – понеделник София - Братислава
Отпътуване от Пловдив в 04.00 ч., от София в 06.00ч. в посока Сърбия, Унгария, Словакия. Привечер настаняване в хотел в Братислава. Нощувка в хотел 3*

Ден 2 / 09.04. – вторник Братислава - Леднице - Кромержиж - Оломоуц
Закуска. Tуристическа програма в централната част на Братислава: катедралата Св. Мартин, Хвиездославовия площад, Народния театър и др.
Отпътуване за Чехия. Посещение на замъците Валтице и Леднице в близост до Бърно.
През 1996 година двата замъка са включени в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО под общото название Културен комплекс Валтице-Леднице. Общата площ е над 280 кв.км. И двата замъка са били притежание на княжеската фамилията Лихтенщайн. В периода между 17в. и 20. век, управляващите дукове на Лихтенщайн преобразяват своите владения, придават им забележителен облик като комбинират елементи от барок, класика и неоготика.
Отпътуване за град Кромержиж. Свободно време за обяд.
Разглеждане на архиепископския дворец и великолепните му градини, включени в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Дворецът е бил собственост на епископите и архиепископите от Оломоуц. Обиколката включва представителната зала "Трон", Царската стая, великолепната зала за официални събития, зала Манас с прекрасната сбирка от картини, историческата библиотека, музикалния кабинет с партитурите на Моцарт, Бетовен и др., нумизматичния кабинет с изключителната колекция от оригинални монети и медали.
Отпътуване за Оломоуц. Настаняване в хотел 3+. Нощувка.

Ден 3 / 10.04. - сряда Оломоуц – Краков
Закуска. Пешеходна разходка в централната част на красивия град Оломоуц, разположен на река Морава. Сред забележителностите на града са астрономическия часовник в историческия център, градският площад с кметството и чумната колона на Светата Троица – 32 метров шедьовър, считан за най-голятама барокова склуптора в Централна Европа, част от културното наследство на ЮНЕСКО, впечатляващата неоготическа катедрала Свети Вацлав, където се намира най-големият орган в Централна Европа и се изнасят концерти, Архиепископският музей и др.
Отпътуване за Полша, град Краков. Настаняване в хотел 3*. Вечерна пешеходна разходка на града.
Нощувка.

Ден 4 / 11.04. - четвъртък Краков - солна мина Величка
Закуска. Пешеходна разходка в Краков с екскурзовод на български език включва Кралският път, Главният площад Ринек Гловни, Вавелската катедрала, Кралският дворец Вавел, Църквата на Св. Богородица, Ягелонският университет и др.
Краков е един от най-големите и най-старите градове в Полша с много ренесансови, барокови и готически забележителности. На хълма Вавел се намира Кралският дворец – резиденция на ягелонските крале, една от най-величествените ренесансови сгради в Централна Европа и готическата Кралска катедрала, където са били короновани и погребвани полските крале. На левия бряг на река Висла, в подножието на хълма Вавел се намира историческият център на Краков, включен през 1978 г. в списъка на ЮНЕСКО. Главният площад на центъра - Rynek Glowny е един от най-големите европейски площади, с прекрасни ренесансови и барокови къщи и дворци, създаден през 13-ти век, когато Краков получава статут на град. На площада се намира статуята на полския писател Адам Мицкевич, заобиколен от музи, каменната романска църква Св. Войтех от 11-ти век - най-старата църква в Краков, готическата сграда на кметство с бароковия купол. Базиликата Дева Мария е впечатляваща готическа църква от червените тухли, отвътре бгато украсена, построена през 14-ти - 15-ти век.. Забележителна е и двуетажната ренесансова сграда наречена Sukiennice - в миналото пазар за месо, плодове и зеленчуци. Днес тук се продават сувенири, кожени изделия и накити от злато, сребро, кехлибар и др. На втория етаж се намира галерията на полската живопис от 19 в. По т.н. Кралски път, по който са минавали полските крале за коронация, стигаме до Флорианската порта - една от малкото оцелели части от средновековните укрепления. До нея се намира историческата сграда Барбакан, построена през 15 век в арабски стил, свързана с портата чрез подземен коридор, чиято основна цел е била да я защитава. Ягелонския университет е вторият най-стар университет в Централна Европа, създаден през 1364г. Сред историческите знаменитости, свързани с университета, са астронома Николай Коперник, папа Йоан Павел II, писателя Станислав Лем и др.
Свободно време за обяд.
По желание с предварителна заявка: Полудневна екскурзия до солна мина Величка. Мината е експлоатирана от 1270 г. до 1992 г. и е една от най-старите солни мини в света, включена в Списъка на световното културното наследство на ЮНЕСКО. Намира на 10 км от град Краков. Дълбока е 327 метра. Общата дължина на коридорите и шахтите е 300 км. достигащи до девет нива под земята, които са свързани с големи галерии, тунели, шахти и асансьори. Туристическият маршрут е около 3 км. и достига до дълбочина 135 м. под земята. Температурата на въздуха е около 13? - 16? през цялата година. В подземните зали се намират катедрали, параклиси и езера, скулптури и релефи направени от сол. Най-големият параклис “Sv.Kingi” се намира на 101 метра под земята и може да побере до 500 души. Изпълнен е със скулптори и релефи от сол, най-интересният от които е Тайната вечеря. Мината има благоприятен микроклимат с високо съдържание на влага и йод. Изграден е санаториум за пациенти с респираторни заболявания и алергии. Солната мина Величка е един вид подземен град, паметник издълбан от сол.
Връщане в Краков. Свободно време. Нощувка.

Ден 5 / 12.04. петък Краков - Банска Бистрица - Естергом – Будапешта
Закуска. Отпътуване за Будапеща. Транзитно преминаване през Словакия с почивка в Банска Бистрица за обяд. Пристигане и разглеждане на град Естергом в Големия завой на Дунав.
Естергом, разположен на река Дунав, е един от на-старите градове на Унгария. Има богато историческо минало - повече от хиляда години е седалище на унгарските архиепископи, от 10 до 13 век е столица на Унгарското кралство, тук е роден първият унгарски крал Свети Стефан. Раположен е сред красива природа, известен с историческите си забележителности, най-значима от които е базиликата Свети Стефан, най-голямата църква в Унгария, дълга 117м , широка 47 метра и висока е 72 метра. Строителството и започва през 1822 г. на мястото на разрушената от турците църква и продължава до нейното откриване през 1856 г. От кулата се открива прекрасна гледка към река Дунав и към центъра на града. В Съкровищницата на базиликата се съхраняват едни от най-ценните църковни реликви в Унгария и Европа, най-известният от които е средновековния кръст "Разпятието на крал Матяш Корвин" – изящно творение на златарското изкуство. До базиликата е входа към крепостта, където археолозите намират част от средновековния кралски замък, разрушен от турците през 1543 г.
Пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

Ден 6 / 13.04. - събота Будапешта – София
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща и отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив късно вечерта

Допълнителна информация

Ранни записвания до 31.01.2019 г.

Тагове

Оферти - Полша |  Оферти - Краков |  Екскурзии - Полша |  Екскурзии - Краков |  Пролет 2024 - Полша |  Пролет 2024 - Краков

Избрани оферти