Оферта номер: 225441

Златна Прага

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Прага и Екскурзии в Чехия.

Дати и цена
Цената включва
Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
3 нощувки със закуски в хотел 3 * в Прага;
пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език;
водач по време на пътуването и престоя.
Цената не включва
Фолклорна вечер в Чехия с програма - цена 33 евро при минимум 20 записани туристи;
полудневна екскурзия до Велке Поповице и замъка „Конопище” - цена 30 евро при минимум 20 записани туристи (с включена входна такса);
еднодневна екскурзия до Карлови Вари – цената е 25 евро при минимум 20 записани туристи;
разходка с корабче по река Вълтава – цена 15 евро при минимум 20 записани туристи;
слушалки по време на екскурзоводската програма - цената е 2-3 евро на човек;
входни такси за посещаваните обекти и музеи;
входни такси:
? Пражка картинна галерия - 150 чешки крони
? Музей на Алфонс Муха - 120 чешки крони
? Музей на Бедржих Сметана - 120 чешки крони
градски транспорт: 32 чешки крони (еднопосочен билет), 100 чешки крони (карта за 24 часа);
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв./ден;
доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
разходи от личен характер.
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Цена на човек в двойна стая: 389 лв.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от София в 23:30ч. от Централна автогара - сектор "Паркинг". Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН:
Пристигане в Прага следобед. Настаняване в хотела. Програмата продължава с кратък тур “Нощна Прага“, с продължителност 2- 3 часа, по време на който ще усетите атмосферата на града. Ще разгледаме стария еврейски квартал "Йозефов", Мала Страна, Старе место с малките криволичещи улички с невероятни легенди и прекрасно осветената нощна Прага.
Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 и половина часа): Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Парламента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала "Св. Вит"; Мала Страна - бароковата църква от XVIII век "Свети Николай", в която по време на престоя си в града е свирил Моцарт; Карловият мост с многобройните статуи, магазинчета за сувенири, улични музиканти; Старе Место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от XIV век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Разходка по Вацлавския площад - център на търговския, обществен и културен живот на Прага.
След обяд туристическа програма по желание: свободно време в Прага, с възможност за посещение на Художествената галерия, Музея на Сметана или Музея на Алфонс Муха - необходимо е ползване на градски транспорт, или по желание полудневна екскурзия до Велке Поповице и замъка „Конопище”. Посещение на пивоварна „Kozel” във Велке Поповице, една от най-старите и известни пивоварни в Чехия. Отпътуване за замъка „Конопище” - един от най-значимите в страната замъци, построен през XIV век, съхранил невероятна колекция от исторически оръжия, мебели, картини и гоблени (не е включена в цената). Връщане в Прага.
Вечерта не пропускайте Пражките бирхалета, защото всичко, което сте чували за тях, е вярно. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна еднодневна екскурзия до Карлови Вари – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Обиколка на града - хотел „Термал“, прочутите карловарски Колонади, Гейзерът, бароковата църква "Мария Магдалена", хотел "Пуб", Руската църква.
Посещение на пивоварния завод "Пилзен". Историята на легендарната марка бира Pilsner Urquell започва в едноименния град през 1842 г. По време на двучасовото посещение ще се запознаете с историята на най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство, да дегустирате бира. Таксата за вход се заплаща на място – около 180 чешки крони. Съветваме ви да предвидите връхна дреха. Връщане в Прага.
Предлагаме да изживеете една незабравима чешка фолклорна вечер с традиционно шоу с вечеря, включваща богато традиционно чешко меню на базата на оригинални рецепти от чешките баби. С вечерята се предлагат неограничено количество напитки – бира, бяло/червено вино, безалкохолни напитки, вода. Туристите ще бъдат посрещнати с медовина – традиционната славянска напитка, наречена „течно злато”, високо ценена от древни времена и една от най-старите алкохолни напитки, познати на човека. Танцьори и музиканти, облечени в традиционни народни носии от чешки и моравски регион, ще забавляват туристите в продължение на 2 часа и половина. Туристите могат да участват активно в програмата, да научат някои чешки песни, танци и игри.
Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време в центъра на Прага - необходимо е ползване на градски транспорт. По желание и предварителна заявка - разходка с корабче по река Вълтава. Следобeд – отпътуване за България. Нощен преход.

ШЕСТИ ДЕН:
Прибиране в България следобед.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Прага
Транспорт - Прага Заведения - Прага Хотели - Прага Пазаруване - Прага Събития - Прага Забележителности - Прага
Замъкът-история - Вишеград
Най-тясната улица в Прага си има и светофар
Бирария При мечетата (Прага) и направи си сам бира