Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Априлска ваканция в Златна Прага със самолет - 01.04.2018 г.: Последни места!

Номер на оферта

/

114407

Дати & цени

Цената включва

- самолетен билет София – Прага - София с директен полет
- Летищни такси
- 4 нощувки със закуска в хотел по избор:
Ibis Wenceslas Square 3*, Praha 2 (център, на 5 минути пеша от Вацлавския площад)
Olympic 3*, Praha 8 (на 15 минути с градски транспорт от центъра на Прага – метро линия В - станция Invalidovna или трамваи 3, 8 и 24)
- трансфери летище - хотел – летище;
- класически пешеходен тур на Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език;
- опознавателен информационен тур на Стара Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език;
- медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;

Цената не включва

- Ползване на слушалки с аудио система: 3 евро на човек (заплащат се на място - на екскурзовода);
- ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТУРОВЕ /по желание и с изискване на мин. брой записани туристи; заявяват се и се заплащат в България, най-късно 30 дни преди отпътуването/ и БИЛЕТИ ЗА АТРАКЦИИ със самостоятелно посещение;

Програма на пътуването

АПРИЛСКА ВАКАНЦИЯ В ЗЛАТНА ПРАГА - самолетна екскурзия с обслужване на български език

Един от най-красивите градове в Европа, съчетал в себе си впечатляваща история и неповторим дух на съвремието!

5 дни / 4 нощувки - Хотел Ibis Wenceslas Square 3*

ДАТА: 01.04.2018 г.

--------------------------

ЦЕНА на човек в двойна стая:

LAST MINUTE цена за ПОСЛЕДНИ 2 МЕСТА: 619 лв.

Редовна цена: 839 лв.

----------------------------------------------------------------------


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


================================================================

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА ПЪТУВАНЕ?

Прага е архитектурен шедьовър, неповторимо съчетание на стилове от различни периоди - барок, рококо, романтизъм, кубизъм, готика..потопете се в магията на миналото, в реставрираните и запазени завинаги архитектурни шедьоври, в които местните хора вплитат умело своята съвременност. Този град, творение на природата и на човешкия гений, предизвиква възторг и оставя дълбока следа в паметта и сърцето на всеки, докоснал се до неговата архитектура, старинни улици и църкви, до музеите, дворците и богатите съкровища, до неговите жители, отнасящи се с преклонение към огромното културно-историческо наследство.

***

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:
- директен полет с удобни полетни часове
- 4 нощувки със закуски в хотел по избор - Ibis Wenceslas Square или Olympic
- екскурзоводско обслужване на български език
- уикенд програма
- включен круиз по Вълтава

===============================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА:

Хотел Ibis Praha Wenceslas Square 3* е модерен хотел, разположен на 5 минути пеша от главния Вацлавски площад. Старият град и Старoместкия площад с известния астрономически часовник са леснодостъпни пеша. В непосредствена близост ще намерите много ресторанти, кафенета и магазини. Метростанция I.P. Pavlova е само на 150 метра от хотела. На 150 метра от хотела има спирки на трамваи 6, 10, 22 и други. Разполага с лоби бар с 24-часова рецепция, сейф на хотела, ресторант и бар.

Хотелът предлага просторни светли стаи с модерен дизайн, Wi-Fi интернет връзка. Всички те са оборудвани с климатик, собствен санитарен възел, сателитна телевизия и душ.


============================================================

ПРОГРАМА

Първи ден:
Среща на летище София. Отпътуване за Прага. Трансфер до хотела.
Информационна среща и опознавателен тур с местен екскурзовод на български език (включен в цената): Екскурзоводът ще ви ориентира в района около хотела и ше ви заведе на първата вълнуваща среща със Стара Прага. Ще прекосим Вацлавския площад и преминавайки през "Златния кръст" ще стигнем до Староместкия площад с емблематичната готическа катедрала „Дева Мария пред Тин”, монумента на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”, двореца Кински, Староместкото кметство и Пражкия меридиан, разположен на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария. Докато слушаме историята и легендата за най-стария работещ астрономически часовник в света от 1410 г. - Орлой, разположен в центъра на площада, ще видим и емблематичната „разходка на Апостолите”, която събира на всеки кръгъл час хиляди туристи от цял свят.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ - Круиз по Вълтава с включена вечеря и екскурзоводско обслужване на български език (Продължителност: около 2 часа).
Нощувка.

Втори ден:
Закуска.
КЛАСИЧЕСКА ОБИКОЛКА НА ПРАГА с местен екскурзовод на български език (включена в цената, необходимо е ползване на градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг - с шедьоврите на Роден, Пикасо, Тициан, Тинторето и много други майстори, панорамната площадка пред двореца, откъдето се открива невероятна гледка към цяла Прага. Обиколката ще продължи по романтичната Нерудова улица към Малостранския площад и величествения бароков храм Св. Николай. По романтичните малострански улички с много заведения и магазини ще стигнем до Малтийския площад и църквата на Малтийските рицари, стената на Джон Ленън, Дяволският канал с мостчето на влюбените, обсипано с цветни катинарчета и Карловия мост (XIV в.) - най-голямата забележителност на Прага със стражевите кули от двете му страни (Малостранска и Страроместка), с 16-те арки и скулптурите на светци, между които и тази на Кирил и Методий. Мостът е предпочитано място не само от туристи заради невероятната панорамна гледка към Мала страна и река Вълтава, но и от много местни художници и музиканти, които създават неповторима творческа атмосфера.
Карловият мост и архитектурния комплекс Клементинум, където се намира най-красивата барокова библиотека на Прага, са предверие към романтиката на Стария Град. Тесните калдаръмени улички ще ни изведат на Староместкия площад, където в съвършена хармония се редуват сгради в стил готика и ренесанс, барок и ар нуво.
Свободно време. Магията на Стария град се крие в романтичните малки улички, които са любимо място за разходки и често вечер се превръщат в импровизирани сцени за джаз концерти. Многобройните малки ресторантчета в близост предлагат вкусна традиционна местна кухня и чешка бира от най-добро качество.

*По желание следобяд /с предварителна заявка и заплащане/: Автобусна екскурзия до Кутна Хора с местен екскурзовод на български език - средновековен град, разположен на 60 км. от Прага, в който до края на ХIII век се добивала една трета от среброто на пазара в Европа. Кутна Хора е известен не само като град-музей, но и като втория по значение в Бохемия след Прага. Кутна Хора неслучайно е в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център и посещение на величествената готическа църква Св. Варвара, Италианския двор - мястото, в което са сечени първите сребърни грошове и на уникалната църква-костница от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета.

Нощувка.

Трети ден:
Закуска. Свободно време за самостоятелни разходки или екскурзия по желание:

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Целодневна екскурзия до замъка Хлубока и Чески Крумлов с местен екскурзовод на български език:
Разположен на 150 км. от Прага, замъкът "Хлубока" е един от най-красивите чешки замъци. Построен през 13-ти век в английски готически стил, той често сменя господарите си през вековете, а днес представлява впечатляващ калейдоскоп от различни стилове – готически, ренесанс, барок и романтизъм. Обиколката във вътрешността му смайва с пищните дърворезби във входната зала, кръглите салони и читални в кулите, изрисуваните тавани, както и предметите от бита като златната шейна, рицарските доспехи, а също и едни от първите телефон и прахосмукачка. Разглеждане на дворцовите зали с екскурзовод.
Пешеходна разходка в Чески Крумлов – град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, включен в списъка на ЮНЕСКО - ще разгледаме историческия център, изграден в ренесансов и бароков стил - ще ви очароват прекрасните лъкатушещи улички с цветни сгради и множеството малки занаятчийски дюкянчета, традиционни ресторанти, музеи и галерии.

Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска.
Свободно време за самостоятелни разходки или екскурзия по желание (избира се една от двете екскурзии):
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Целодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език – един от най-красивите и известни курортни центрове в Европа. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място за посещение от известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Ще се разходим по прекрасните улици, от които бликат множество минерални извори, украсени с дизайнерски чешми - покрай фестивалния хотел Термал, прочутите карловарски Колонади, големия Гейзер, бароковата църква Мария Магдалена, емблематичния хотел Пуп, където е сниман касовият хит за Джеймс Бонд "Казино роял". През свободното време можете да опитате традиционните вафлички "оплатки" или "кралската" напитка - билковия ликьор „Бахеровка”, който се прави с прочутата лековите вода.

или

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Целодневна екскурзия до Дрезден, Германия с екскурзовод на български език: Дрезден е един от най-красивите градове на територията на Германия по поречието на река Елба. Пешеходна разходка в Стария Град с уникална архитектура - Земперопер, Дрезденския дворец, стената на Саксонските князе - изработена от 23 000 порцеланови плочки, Съкровищницата, църквите Хофкирхе и Фрауенкирхе, музеят на модерното изкуство Албертина, "терасата на Европа" и градините на бароковия двореца Цвингер, състоящ се от 4 сгради с различни музейни експозиции, най-известна от които е Дрезденската картинна галерия "Старите майстори".

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: 20,30 ч - Бутиков джаз круиз по р. Вълтава с тристепенна вечеря и джаз концерт на живо./

Нощувка.


Пети ден:
Закуска.
Свободно време.
Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер.

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание:
FB 301 SOFPRG 1505 1555
FB 302 PRGSOF 1130 1425

Условия за плащане: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
Лична карта, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители!

Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 човека.

Краен срок за уведомяване в случай на несъбран минимален брой туристи: 14 дни преди отпътуването.

===============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТУРОВЕ - описание:

1. Круиз по Вълтава с включена вечеря на блок-маса – 45 лв на човек при минимум 12 записани (с включено екскурзоводско обслужване на български език); Продъжителност: 2 часа.

2. Aвтобусна екскурзия до средновековния град Кутна Хора (при минимум 15 записани): 70 лв на човек; За деца 2-11,99 г.: -30% (Екскурзията продължава около 6 часа; включва автобусен транспорт, входна такса за костницата и монетния двор, екскурзоводско обслужване на български език);
Кутна Хора е известен не само като град-музей, но и като втория по значение в Бохемия след Прага. Кутна Хора неслучайно е в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център и посещение на величествената готическа църква Св. Варвара, Италианския двор - мястото, в което са сечени първите сребърни грошове и на уникалната църква-костница от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета.
Маршрут: Прага - Кутна Хора: 60 км.

3. Целодневна автобусна екскурзия до замъка Хлубока и Чешки Крумлов (при минимум 15 записани): – 99 лв на човек; За деца 2-11,99 г.: -20% /Екскурзията продължава около 10 часа; включва транспорт с лицензиран автобус, входна такса за замъка "Хлубока" и екскурзоводско обслужване на български език./
Замъкът "Хлубока" е един от най-красивите чешки замъци с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Разглеждане на дворцовите зали с екскурзовод. Пешеходна разходка в Чески Крумлов – град, запазил своя средновековен облик, известен с втория по големина дворцов комплекс след Пражкия замък, включен в списъка на ЮНЕСКО. В града, в който часовниците сякаш са спрели, ще разгледаме историческия център, изграден в ренесансов и бароков стил - ще ви очароват прекрасните лъкатушещи улички, цветните сгради, множеството ресторанти, галерии и традиционни магазинчета.
Маршрут: Прага -Чешки Крумлов: 170 км.

4. Целодневна екскурзия до Карлови Вари (при минимум 15 записани): – 80 лв на човек; За деца 2-11,99 г.: -30% (с включен автобусен транспорт, екскурзоводско обслужване на български език); Продъжителност: около 9 часа.
Карлови Вари предлага много повече от това, което можете да вземете – история, култура, спокойствие, минерални извори, добра храна и чист въздух. Пътят на автобуса минава покрай спиращите дъха пейзажи на област Бохемия и стига до известния спа курорт с 12 основни лечебни минерални извори и около 300 по-малки. Най-известен сред тях е изворът „Вржидло”, чиито лечебни води се издигат на височина 12 метра. Карлови Вари е известен още с производството на изделия от кристал и порцелан, както и с вкусните карловарски вафлички и с традиционния билков ликьор „Бахеровка”, който се прави с прочутата лековита вода.
Маршрут: Прага - Карлови Вари: 130 км.

5. Целодневна автобусна екскурзия до Дрезден (при минимум 15 записани): - 95 лв на човек; За деца 2-11,99 г.: -30% (Екскурзията продължава около 8-9 часа; включва транспорт с лицензиран автобус, такса за Германия и екскурзоводско обслужване на български език);
Възникнал като рибарско селище, където търговци се срещали за обмяна на стоки, постепенно градът се превръща в кралска резиденция. Днес Дрезден е един от значимите политически центрове на Германия, столицата на Саксония.
Благодарение на живописното си място край реката, той често е наричан "Флоренция на Елба". Разходката включва панорамно разглеждане на най-важните забележителности в историческия център: бароковия дворец „Цвингер”, галерията „Албертинум”, стената на саксонските князе, църквите „Хофкирхе” и „Фрауенкирхе”, сградата на операта, терасата на Брюл.
Маршрут: Прага - Дрезден: 150 км.

6. Билет за бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз концерт на живо
Опция 1: 30 евро на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли"; не включва храна.);
Опция 2: 46 евро на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли", вечеря по предварително заявено меню /предястие, основно ястие и десет/ - пилешко, свинско или вегетарианско по избор - моля заявете менюто предварително, с резервацията - не може да се променя при качването на круизния кораб)
Цената включва: билет за круиз по Вълтава /около 2,5 ч./, меню по избор, напитка за "добре дошли", концерт с изпълнения на живо на популярни чешки джаз музиканти, такса резервация.
Цената не включва: напитки и трансфер до пристанището, което се намира в центъра на Прага.


ВАЖНО: Всички допълнителни турове са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет в България.

***

Какво да посетите още:
Забавления за деца:

Музей на Лего:
Адрес: Narodni 31 - Praha 1
Пражкият музей на Лего е най-голямия по рода си в Европа и предлага над 2000 построени лего модела, разделени в 20 тематични изложби. Към музея има магазин, в който можете да намерите конструктори от стари серии, които не се предлагат никъде другаде.

Зоологическата градина в Прага - едно от най-посещаваните места в чешката столица.
Адрес: U Trojskeho zamku 3/120, 171 00 Praha (автобус 112 от Надражи Холешовице на линия на метрото C)
Разполага с 10 павилиона, 150 експозиции, 2 ресторанта, 7 бюфета, седалков лифт, влакче, миниатюрен басейн, катерушки и 570 декара площ. По списък, към 31.12.2014, в нея живеят 4 727 животни от 654 вида. През 2008 г. списание Форбс я нарежда между 7-те най-добри в света.

Музей на алхимията
Ha?talsk? 795/1 110 00 Praha 1
Тази атракция ще се хареса на широк кръг посетители - от деца на около 7-годишна възраст до възрастни. Музеят е перфектният избор за посетителите на Прага, които искат да преживеят прекрасната история и легенди на града от късносредновековните до предмодерните времена, когато науката и мистицизмът са били тясно свързани.

Аквариум Морски свят
Vystaviste, Holesovice, Прага 7
Най-големият аквариум в Чешката република, идеален за пoсещения с деца. Разполага с гигантски резервоар за риби, съдържащ 100 000 литра морска вода. Разполага с красиви масиви от риби с възможност за хранене на разстояние, корали, акули, змиорките и други.

Хълмът Петржин е една от най-популярните туристически атракции в Прага. Пражката "айфелова кула" е с височина 60 м., а от терасата на върха се открива чудна гледка към целия град. До хълма се стига с въжена линия (от трамвайна сирка Ujezd) или пеша през красивите градини и паркове в близост до Страховския манастир. Сред забавленията е и любимата атракция за деца - огледалният лабиринт в стар стил.
Музей на духовете и легендите в Прага
Mosteck? 18, Prague 1
Ще го откриете на една уличка близо до Карловия мост, сгушен в тунелче между две сгради.
В този необичаен музей около вас застрашително ще оживеят старите пражки легенди. Тук ще научите много градски истории за разгневени призраци, бродещи нощем из Прага. На входа ще ви посрещне Смъртта. Високата й фигура, наметната с черен плащ, се е надвесила над огромна книга с пражки митове и легенди. Страници от оригиналната някогашна книга висят по стените наоколо.

Полезна информация:

Обществен транспорт
Метрото, автобусите и трамваите се движат ежедневно от 04:00 до 00:15 часа. След това преминават на нощен режим – на 30 мин. Разписанието и маршрутът можете да намерите на всяка спирка. Билети се продават в будките за вестници, в магазините TRAFFIC или от автоматите в метростанциите. Билетът за всички видове транспорт е един и същ, като задължително трябва да се валидира при качването. Билетите в Прага са валидни за определен период от време, т.е. възможно е прекачване (prestupni) в рамките на валидността. Има билети за 30 мин (24 крони; 12 крони за деца от 6 до 15 години) и за 90 мин (32 крони; 16 крони за деца от 6 до 15 години) - това означава, че можете да се возите на колкото искате превозни средства в рамките на валидността, която се отчита от момента на валидирането на билета в първото превозно средство. Има карти за 1 и 3 дни съответно 110 и 320 крони, но въпреки че Прага е сравнително голям град, повечето забележителности са на пешеходно растояние една от друга.

Таксита
Пътуването с такси в Прага често се оказва скъпо. Избирайте само таксита с табела и номер (обикновено е залепен на стъклото). Избягвайте да спирате такси на улицата, по-добре поръчайте от хотела си.

Понятието "близо до центъра" няма точна рамка, защото центърът на Прага е широка зона, а и защото градският транспорт е перфектно развит и за броени минути може да се стигне до всяка точка в града много бързо и удобно. Центърът може удобно да се обходи и пеша.

Валута
В Чехия местната валута е чешката крона. Добър вариант е да обмените достатъчно пари още в България. За изгоден курс се счита около 26 крони за 1 евро. Ако все пак ви се наложи да обменяте в Прага, можете да изтеглите пари от всички банкомати директно от дебитната си карта в крони с малка комисионна за превалутиране. Третият вариант са обменните бюра, където трябва да бъдете внимателни. В района около центъра обикновено курсовете са около 24 крони за евро. Не се подвеждайте, ако намерите по-висок курс. Обикновенно това е курс за обмяна на сума над 500 евро, а вдруги случаи се начислява допълнителна комисионна за услугата. Което и място да изберете, преди да направите обмен на валута, информирайте се предварително колко точно крони ще получите за сумата, която сте готови да обмените.

Други
- Обществени тоалетни може да откриете във всяка метростанция, а около туристическите забележителности има специално изградени. Таксата е между 5 и 10 крони.
- Водата в Прага е напълно годна за пиене. В града на много места ще откриете чешми, откъдето спокойно можете да пиете. Ако все пак предпочитате да си купите минерална вода от магазина, бутилка от 1.5 л струва между 16 и 30 крони.

==========================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==========================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Last minute оферти - Чехия |  Last minute оферти - Прага

Избрани оферти