Начало / Екскурзии / Екскурзии - Върнячка баня

Екскурзия в СПА курорта Върнячка баня - Великден и Майски празници

Номер на оферта

/

190345

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с комфортен автобус
- 2 нощувки в Pansion Vuk 3* http://www.pansionvuk.com/ във Върнячка Баня
- 2 закуски на порции
- 1 Празничен Великденски обяд с жива музка ( само за пакета за Велидкен от 15.04 до 17.04 )
- 1 Празнична вечеря по меню с жива музика
- 1 стандартна вечеря с жива музика по меню
- Посещение и пешеходна обиколка на гр. Ниш и църквата Лазариц в гр.Крушевац
- Екскурзовод от агенцията
- Медицинска застраховка с покритие 5000 евро ( доплащане за лица над 69 г. – 2 лв. на ден.)
- Всички магистрални и гранични такси.

Цената не включва

- Екскурзия до манастира Жича ( входната такса се заплаща отделно - 1 евро )и посещение на гр. Кралево за кратка индивидуална разходка в центъра : 12 лв. при мин. 25 човека
- Входни такси за СПА център във Върнячка баня – хотел Меркур Нови и ползване на УЕЛНЕС център „Fons Romanus” - http://www.vrnjcispa.rs/index.php?option=content&task=view&id=631&Itemid=
- Входни такси на посещаваните обекти
- Туристическа такса- около 1 евро на нощувка за възрастен – заплаща се задължително на рецепция на хотела
- Напитки по време на храненията.
- Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание – цената зависи от застрахователната сума и оставащите дни от датата на сключване на договора до края на пътуването. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.

Програма на пътуването

Маршрут : София – ГКПП Калотина – Ниш- Крушевац - Върнячка баня -София

1 ден:
Отпътуване от София от Храм – паметник „Александър Невски в 7.00 ч. за Сърбия през ГКПП „ Калотина. Пристигане в Ниш. Пешеходна обиколка на центъра на града-Площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г.; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Наисус; дворецът "Бановина", построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Свободно време за вкусна торта и кафе в култовата сладкарница „Вагона“. Посещение на църквата Лазарица в гр. Крушевац - средно голям град в централна Сърбия, някогашна столица на Св. княз Лазар, героят от битката на Косово поле. Неговата църква е посветена на св. Рождество Богородично, но е наричана от всички “Лазарица”, храмът е впечатляващ. Отпътуване за Врънячка баня. Пристигане следобяд в курорта - най-големия балнеолечебен център в Сърбия със 7 минерални извора, множество санаториуми и почивни станции, хотели, здравно-лечебни и възстановителни заведения, 2 болници. Минералната вода е полезна при лечението на диабет, сърдечно-съдови, белодробни, чернодробно-жлъчни, очни и заболявания на стомашно-чревния тракт и опорно-двигателния апарат. Курортът е известен с международния си карнавал, най-големият на Балканския полуостров, който се провежда ежегодно от 11-18 юли. Настаняване в хотела. Свободно време. Празнична вечеря с жива музика.
В полунощ възможност за индивидуално посещение на Великденска литургия в местна църква ( за пакета за Великден ). Нощувка.

2 ден:
Закуска. Свободен ден или по желание полудневна екскурзия до един от най- почитаните от сърбите манастири – Жича . Манастирът е от онзи тип манастири с огромни зелени дворове с много пейки, със стари иглолистни дървета и сгради в ярки цветове. Има нещо много успокояващо в тази 800 –годишна обител, в яркочервената и катедрална църква, в историите за пищни коронации на крале.
Посещение на град Кралево за кратка индивидуална разходка в центъра. Завръщане в хотела. Празничен Великденски обяд с жива музика ( само за пакета за Великден ). Свободно време за СПА или разходка. Вечеря с жива музика.

3 ден:
Закуска. Свободно време . Около обяд отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


РАННИ ЗАПИСВАНЯ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ ДО 10 МАРТ 2017 г.

Дати и цени на възрастен в двойна стая за резервации до 10 МАРТ / след 10 МАРТ:

15.04-17.04.201г. – Великден : 185 лв. / 205 лв.
29.04 – 01.05.2017г.: 169 лв./ 190 лв.
06.05- 08.05.2017г.: 169 лв. / 190 лв.

Допълнителна информация

* Деца от 3 до 10 ненавършени години настанени с двама възрастни на доп.легло – отстъпка 30% от цената за възрастен.
* За пътуване със собствен транспорт : 40 лв. отстъпка, като в този случай не са включени медицинска застраховка и екскурзоводско обслужване на туристите.
*Доплащане за единична стая : 50 лв.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Върнячка баня |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Върнячка баня |  Великден 2024 - Сърбия |  Великден 2024 - Върнячка баня

Избрани оферти