Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лефкада

о.ЛЕФКАДА, Йонийски острови, от София и Пловдив, 4 нощувки с вкл. вечери

Номер на оферта

/

200858

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
- 4 нощувки с 4 закуски (блок маса ) и 4 вечери (fix menu) в двойна или тройна стая
- Екскурзоводско обслужване;
- Водач по време на пътуването
- Трансфер до и от плажовете, които ще посещаваме (Kathisma Beach / Milos Beach)
- Медицинска застраховка асистънс с покритие 5000 евро

Цената не включва

- Еднодневен корабен круиз по 7-те острова – 25 евро; 15 евро за дете до 12 години
- Музейни такси - за посещение на 1 музей- 2-4 евро ;
- Вечерна Панорамна обиколка на столицата Лефкада и посещение на манастира Фанеромени -10 евро. За дете до 12 години 5 евро
- Медицинска застраховка на човек над 65 г. по 2 лв. на ден - заплаща се в офиса на агенцията
- Доплащане за единична стая 80 лева

Програма на пътуването

ЙОНИЙСКИ ОСТРОВИ
О-в Лефкада, о-в Итака, о-в Кефалоня, о-в Скорпио

автобус от София и Пловдив

Хотел 3* Politia – 4 нощувки със закуски и вечери
www.politiahotel.gr

Дати и цени по програмата:
01.09.2017 - 425 лв.
05.09.2017 - 425 лв.

ПРОГРАМА

1 - 2 ден
Тръгване от Пловдив в 22:00 часа, от София в 24"00 часа от стадион „ Васил Левски” по маршрут ГКПП Кулата. Нощен преход. В късната сутрин пристигане на о-в Лефкада. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време за плаж. По желание круиз по най-известните плажове на острова - по пътя ще посетим най красивия плаж Порто Кацики/ избран е на 10 място по красота в света/, който е достъпен само по море с възможност за къпане в кристалните води на залива и посещение на о. Кефалоня с предвидено време за кафе и шопинг. По време на тази целодневна разходка с кораб се правят няколко спирки на различни заливи с възможност за плаж. Вечеря. Нощувка.
Програма на круиза:
1. Порто Кацики - обикаля най-известните плажове на острова Порто Кацики, Егремни (които са непроходими по друг начин), като се спира на тях за плаж, около двадесет минути. Порто Кацики - най- красивият плаж на Йонийско море, спиращият дъха Порто Кацики.Свободно време за плуване.
2.Кефалония - Най- големият остров в Йонийско море с много промени с ландшафта и неговите разнообразни природни красоти. Дълги пясъчни плажове, живописни заливи с тюркоазено синя вода, впечатляващи пещери и редки геоложки формации пленяват посетителя. Единственото селище, останало недокоснато от земетресенията през 1953г. Спира се във Фискардо(много карсиво и китно градче) за кафе или обяд.
Кратък престой, за да се отпуснете в един от ресторантите за хранене и достатъчно време за разходка.
3.Итака- Островът на Одисей. Гостоприемният романтичен остров Итака, предлага идеалното място за спокойна почивка, интересни обиколки. Хармонично съчетание на море и планина с магически приказни заливи и плажове.
4.Меганиси( Пещера Папаниколис) - Посещение на Меганиси, където е пещерата, която през 1940г. по време на Втората Световна Война е била използвана като скривалище от Iatridis Navigator от легендарните Папаниколи подводници. Влиза се в пещерата за снимки.
5.Скорпио- Спарти- Скорпиди ( трите острова на Онасис) - ще ни напомни за невероятната любов между корабния магнат Аристотелис Онасис и оперната певица Мария Калас
6. Мадури- остров, на който е роден великият поет Аристотелис Валоуритис. . От 1990г. се характеризира, като музей и е наследен от неговите правнуци.
Пристигане вечерта.

4 ден
Закуска. Свободно време за плаж. Ще посетим един от най-атрактивните плажове на острова Kathisma Beach. С тюркоазено чистата си вода и множеството бийч барове това място ви гарантира незабравимо преживяване. Връщане в хотела. Вечеря. По желание и срещу допълнително доплащане вечерна панорамна разходка в столицата на острова - град Лефкада. Посещение на Централния площад, кметството, църквата „ Св. Мина” и венецианската църква „Св Спиридон”- построена през 1685г. Разглеждане на Музея на грамофоните, посещение и разходка в манастира „ Панагия Фанеромени”- построен 1634г., върху останките на древен храм, построен в чест на богинята Артемида. Разположен на хълм с гледка към северната част на острова спираща дъха. Разходка и разглеждане на крепостта „ Св. Мавра”, построена от французите през 14 век. Свободно време за разходка, шопинг и кафе или коктейл в едно от многобройните заведения на града – ще имате възможност да усетите атмосферата на нощна Лефкада. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден
Закуска. Свободно време за плаж. Ще посетим един от най-атрактивните плажове на острова Kathisma Beach. С тюркоазено чистата си вода и множеството бийч барове това място ви гарантира незабравимо преживяване. Поради западното си местоположение ще имате възможност да се насладите на красивия залез над Йонийско море. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Лефкада |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Лефкада |  6 септември 2023 - Гърция |  6 септември 2023 - Лефкада

Избрани оферти