Атина

Фестивалът в Атина                   
Този културен фестивал показва истинската Същност на Атина. Провежда се от 1955 година, като основна сцена е древния театър в подножието на Акропола. През лятото и есента всяка вечер може да се насладите на симфонични оркестри, театрални, танцови и оперни изпълнения. Програма за това разнообразно събитие с международни и гръцки творци, може да намерите в Информационния офис на Фестивала на улица Стадиу. Лятната фаза на фестивала е през юни, като обхваща малка част и от юли, а есенната е – от август до октомври.                     

Фестивал на Гръцките Танци                   
Този фестивал на танците показва енергията и топлотата на хората в тази страна. Никъде другаде не може да разберете гърците, както тук. И нищо не може да ви ги покаже, такива каквито са по-добре от традиционните танци, представени по един невероятен начин от хореографката Дора Страту, на хълма Филопапус.  Очаквайте много много хора на представленията.                             


Рок Фестивал               
Провежда се от 1996 година и се е утвърдил като едно от най-добрите събития с рок музика на живо в Европа. Идват най-различни изпълнители, а феновете са десетки хиляди. Концертите са в продължение на три дни и включват три различни стила – рок, метал и блусове.                   

Международен Фестивал на Уличния Театър                    
По време на този фестивал улиците, площадите и алеите се превръщат в една наистина оживена сцена на куклени представления, танцови и театрални изпълнения. При това сцената не обхваща само центъра, а почти целия град.          

Модна Седмица в Атина            
Модната седмица в Атина привлича хиляди посетители, международна преса и много знаменитости. През годините това събитие се е утвърдило и много дизайнери пазят най-новите си модели, за да ги покажат точно тук. Събитието се състои в центъра Технополис.                       

Фестивал на зеления дизайн                      
Това  събитие свързано с проблемите на 12и век. На площад Синтагма се събират архитекти, дизайнери, художници, за да спомогнат за развитието на програми за опазване на околната среда. Из целия град има паралелни събития на подобна тематика.

Фестивал на Хълма Лукабетус              
Това е фестивал на съвременното изкуство и е идеален начин да прекарате вечерта. Различни изпълнители представят своите изпълнения в открития театър на върха на хълма, от където се разкрива величествена гледка към Атина. Програмата включва и съвременни джаз, рок, и танцови представления.               

 

Забележителности около Атина
Свързани Пътеписи за Атина
Най-ниска цена: лято в Атина със самолет!
от 238 лв.
Най-ниска цена: лято в Атина със самолет!
3 нощувки
Самолет