Берлин

Улица Фрейдрихтщрасе (Friedrichstraβe)
На тази дълга улица ще намерите магазин от световноизвестната френска верига Galeries Lafayette, където има марки като Escada, Boss и H&M. Любителите на коли тук могот да видят последните модели на Peugeot,  Volkswagen и Bugatti. На номер 90 е най-добрата книжарница в града – Dussmann, предлагаща пет етажа пълни с култура. Послушайте любимите си изпълнители или просто си починете на някое от креслата с книга в ръка. На най-горният етаж е английската литература. Там има кожено диванче с гледка към Friedrichstraβe. Отделът за деликатеси е високо оценяван от берлинчани. 

Митте (Mitte)
Ако слезете от влака на пазара Hackescher Markt, е доста трудно целият ви ден да не премине в пазаруване. Районът е с последната мода във облеклото и мебелите. Може да тръгнете по Hackescher Höfe, а после да минете през улици Neue Schönhauser Straße и Alte Schönhauser Straße. Тук ще намерите няколко от младите дизайнери в Берлин. Малко по-надолу по улица Münzstraße са и магазините на Adidas и American Apparel. Ако сте гладни, наблизо има суши и италиански заведения.

KaDeWe
Най-големият мол в Европа (KaDeWe - Kaufhaus des Westens – магазина на западняците), вече отпразнува 100-годишния си юбилей. Известен е с двата си горни етажа, където може да пийнете розово шампанско или да се потопите в света на деликатесите.
Адрес: Tauentzienstraße 21-24 (Schöneberg)
Телефон: +49 (0)30 212 10
Уеб сайт: www.kadewe.com

Quartier 206
Перлата на улица Friedrichstrasse. Тук ще намерите Gucci, La Perla и Yves Saint Laurent под един покрив. Основателката Anne Maria Jagdfeld е имала ясна представа, как трябва да изглежда идеалния търговски център. Пийнете по чаша кафе и се насладете на луксозния интериор с бяло и черно карирания Art Deco.

Старият град Спандау (Altstadt Spandau)
Основното правило, когато пазарувате в тази част на Берлин е: "Търси и ще намериш!". Пазаруването тук е специално преживяване. В стария град можете да намерите всичко - специализирани магазини, универсални магазини и супермаркети, които се допълват от търговци на сергии в пешеходната част на Спандау. Там е и пазарът на фермерите, където всяка седмица се организира пазар на пресни зеленчуци и плодове от района.

 

Забележителности около Берлин
До Германия и Полша от 22.06 до 01.07.2018г. с
от 891 лв.
До Германия и Полша от 22.06 до 01.07.2018г. с
8 нощувки
Автобус
До Германия и Полша от 22.06 до 01.07.2018г. с
от 891 лв.
До Германия и Полша от 22.06 до 01.07.2018г. с
8 нощувки
Автобус