Бора Бора

Островът е забележителен със своята природа и като цяло е беден на други туристически забележителности.

На няколко места из Бора Бора ще видите оръдия, поставени от американците и предназначени да пазят острова от нападение от Япония по време на Втората световна война. Те така и не са били използвани. Можете да ги откриете на хълма Матира пойнт (там е един от най-популярните плажове), пристанище Фарепити (на 2 км от Вайтапе), както и на Терея пойнт и Фитиу пойнт.

Мараи

Мараи са езическите храмове на полинезийското население. Посетете храмовете Аехуа-Таи (Aehua-Tai), Маратетини (Maratetini), край който има изградени гробници за кралското семейство на Бора Бора, и Тахаруу (Taharuu).

Църквата на Маохи

Църквата на Маохи се намира във Вайтапе. Издигната е от британците през 1822 г. Всяка неделя има литургия.

Лагунариум (Lagoonarium)

Лагунариумът е аквариум на открито, в който ще плувате заедно с морските обитатели, докато професионален "екскурзовод" ви запознава с интересна информация за лагуните. Можете да направите целодневен тур (9500 XPF на човек), полудневен сутрешен тур (8:45 - 12:30 часа, 7250 XPF), полудневен следобеден (13:00 - 15:45 часа, 6200 XPF).

Уебсайт: www.boraboraisland.com/lagoonarium

Атракции

Атракциите, предвидени за туристите на острова, са многобройни - хранене на акули и скатове, гмуркане, плуване с делфини, дълбоководен риболов (около бреговете на Бора Бора живеят над 500 вида риби). Можете освен това да разгледате острова с хеликоптер, да наемете лодка за разходка в океана или да се отдадете на релаксация с традиционни масажи.

Маупити

Маупити е по-малък и не толкова туристически насочен остров на 40 км от Бора Бора. До него можете да стигнете с корабчетата на "Maupiti Express"

Уебсайт: www.maupitiexpress.com

Забележителности около Бора Бора
Екзотична почивка на Бора Бора
от 4712 €
Екзотична почивка на Бора Бора
7 нощувки
Самолет
Екзотична почивка на Бора Бора
от 4712 €
Екзотична почивка на Бора Бора
7 нощувки
Самолет