Буджиба

 Летище

Международното летище в Малта се намира на около 10 км от столицата Валета, между селата Лука и Гудя. От летището можете да вземете автобус номер 8, който пристига директно във Валета и потегля на всеки 25-30 минути. Оттам трябва да се прехвърлите на автобус 49 до Буджиба.

Можете да вземете и такси от летището, като е добре да имате предвид, че тарифите на такситата от летището и от международния терминал на пристанището са фиксирани. До Буджиба тарифата е 25,75 евро.

Уебсайт: www.maltairport.com (и разписание на автобусите до Валета)

Автобуси

Разстоянията в Буджиба и в Малта като цяло са много малки и ако не бързате, спокойно можете да се движите пеша в града. Придвижването с автобус в града и до други градове е бързо, удобно и евтино. 

В зависимост от дължината на маршрута билетът за единично пътуване струва между 0,35 и 0,58 евро. Можете да си купите дневен билет, с който се движите свободно навсякъде на остров Малта (големия остров от архипелага, върху който е разположена страната). Цената му е 3,50 евро.

Специалните нощни линии 45 и 49 свързват Буджиба със съседните градове и се движат до 3:00 часа през нощта.

Уебсайт: http://www.atp.com.mt

Ферибот

За да се качите на ферибота от пристанището Чиркеуа (Cirkewwa), откъдето можете да отидете до остров Гозо (по-малкия остров на Малта), трябва да вземете автобус 48 от автогарата в Буджиба (в района на Аура, Qawra). Двупосочен билет за ферибота до Гозо струва 4,65 евро, а пътуването отнема около 30 минути. Фериботът се движи на всеки половин час през лятото и на всеки час през имата 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Oт пристанището автобус ще ви отведе до Виктория или Рабат за 0,47 евро.

Уебсайт: www.gozochannel.com

Забележителности около Буджиба
Свързани Пътеписи за Буджиба