Будва

Летище

Със самолет до Будва можете да стигнете от най-близките международни летища - Подгорица (летищен код TGD) и Тиват (TIV) в Черна гора или от Дубровник в Хърватия (DBV).

Летището в Тиват се намира на около 10 км от Будва, а това в Подгорица - на около 65.  От летището в Подгорица можете да наемете кола или да си вземете такси, което ще ви струва между 50 и 100 евро (уточнете предварително цената, а не разчитайте на таксиметъра). Другият вариант е да вземете такси от летището до автогарата в Подгорица (около 15 евро), а след това да се качите на автобуса Подгорица-Будва (6 евро).

Летището в Дубровник се намира на близо 80 км от Будва.

Уебсайт: http://www.airport-dubrovnik.hr/ (летище Дубровник)

www.montenegroairports.com (Тиват и Подгорица)

Автобуси

Будва има добри автобусни връзки с по-големите черногорски градове, както и с градове в съседните държави. Автогарата се намира на 20 минути пеша от Стария град. За разписание се обадете на автогарата на тел. +382 33 456 000.

Паркинги и таксита

Имайте предвид, че ако тръгнете с личния си автомобил, може да имате проблеми с трафика и намирането на място за паркиране в Будва. През туристическия сезон паркирането в града е и доста скъпо.

Превоз с такси в рамките на Будва обикновено струва около 5 евро.

Освен това има множество туристически лодки на пристанището в Будва, с които можете да стигнете до остров Свети Никола или други градове по черногорското крайбрежие.

Безопасност на пътя

Имайте предвид, че всички пътища в Черна гора са двулентови, голяма част от тях са в планините и с много завои. Не е безопасно да се движите с повече от 70 км/ч. Местните често нарушават правилата за движение и не е рядкост да преминават бялата линия при остри завои. 

 

Забележителности около Будва
Хърватска и Будванска ривиера
от 349 лв.
Хърватска и Будванска ривиера
3 нощувки
Автобус
Хърватска и Будванска ривиера
от 349 лв.
Хърватска и Будванска ривиера
3 нощувки
Автобус