Будва

Старият град

Старият град се намира върху вдадения в Адриатическо море полуостров в центъра на Будва. В миналото Старият град е бил на малък остров, който впоследствие се е свързал със сушата с пясъчен провлак и се е превърнал в полуостров. Заобиколен е от укрепления от XV в. с порти, кули и крепостни стени. Има пет входа към Стария град, където можете да се насладите на тесните улички и паметниците на средновековната култура.

Повечето сгради в Стария град са строени по венециански дизайн, посетете и трите основни църкви, намиращи се там - "Свети Иван" (VII в.), "Дева Мария от Пунта" (840 г.) и "Света Троица" (1804 г.)

Църквата "Свети Йоан" 

Към църквата "Свети Йоан" от XVIII в. през 1867 г. е пристроена камбанария, която съществува до днес. Храмът разполага с богата библиотека, даваща сведения за историята на града в края на XVIII в.

Църквата "Свети Сава"

Предполага се, че малката църква "Свети Сава" с размери едва 3х5 м е построена през XIV в. Днес е само туристическа атракция и в нея не се извършват църковни ритуали. 

Плажове

Могрен е най-популярният плаж в Будва, сгушен между няколко големи скали. До него се стига по 500-метрова пътека от Стария град. Други популярни плажове са Ричардова глава, Словенска плажа, Пизана. Не по-малко атрактивни са плажовете в близките крайбрежни селища като Бечици, Тръстено, Милочер и Свети Стефан. Някои от тях са притегателна точка за политици, заможни посетители и филмови звезди. В легендарната "Вила 118" в града-хотел Свети Стефан наемът достига 1500 долара на ден.

Забележителности около Будва
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЧЕРНА ГОРА И ДУБРОВНИК
от 299 лв.
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЧЕРНА ГОРА И ДУБРОВНИК
3 нощувки
Автобус
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЧЕРНА ГОРА И ДУБРОВНИК
от 299 лв.
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЧЕРНА ГОРА И ДУБРОВНИК
3 нощувки
Автобус