Дубай

Летище
Международното Летище Дубай се намира на 4 км от града. От там може да се придвижите с такси или автобус. Транспортът между двата терминала се осъществява от мини бус услуга на летището и отнема 10 минути. Залата за излитане на Терминал 1 (Терминал Sheikh Rashid) е свързан с останалата част от терминала чрез тунел с хоризонтални ескалатори. Терминал 2 се използва предимно за бизнес и чартърни полети. Такситата са от управляваната от правителството компания Dubai Transport, като всяко такси има апарат. Автобусни гари има и срещу двата терминала. Автобуси 4, 11, 15, 33, 44 ходят до Терминал 1, а автобус 2 – до Терминал 2. Автобусният билет в Дубай струва по 2 дирхама на човек, като автобуси 401 и 402 минават покрай или близо до всички хотели и апартаменти в града.
Уеб сайт: www.dubaiairport.com


Обществен транспорт
В момента се строи 70 - километрова метро система. Автобусната система има около 60 линии във и около града, които ежедневно превозват около 150 000 пътника. Цените са ниски, като се плаща на шофьора. Електронната карта „E-Go Card”, която може да се презарежда обаче е по-добър и евтин вариант за плащане.

Таксита
Това е най-удобния начин да се предвижвате. Пазете се от фалшивите незаконни таксита. Четирите официални компании имат точно определени цени. Такси може да си хванете на улицата или да си поръчате по телефона, както и да си резервирате през някоя от машините за това из града. Понякога шофьорите не се ориентират, така че използвайте някой главен ориентир, за да отидете до там, където искате.

Забележителности около Дубай
Свързани Пътеписи за Дубай
Круиз 2019 - Дубай, Абу Даби и Оман
от 2095 лв.
Круиз 2019 - Дубай, Абу Даби и Оман
9 нощувки
Кораб