Дубай

Дубайски музей (в крепостта Ал-Фахиди)
Поместен е във внушителната крепост Ал-Фахиди (Al-Fahidi), построена през 1787 г., за да пази от морски набези тогавашното селце. Фигури с реални размери пресъздават живота такъв, какъвто е бил преди откриването на нефта.
Адрес: Nr Bastakiya, Bur Dubai
За работно време и цени на билетите за музея и крепостта вижте сайта на музея.

Уебсайт: www.dubaiculture.gov.ae

Дубайските фонтани

Това, разбира се, са най-големите пеещи фонтани в света и шоуто не е за изпускане. Бъдете пред Дубай Мол в 13 часа (петък: 13:30) или всяка вечер между 18 и 23 (има шоу на всеки 30 минути). Има и специална платформа, от чиито ВИП места можете да наблюдавате шоуто. За цена на билетите за платформата вижте официалния уебсайт на Дубай Мол.

Уебсайт: thedubaimall.com

Пустинно Сафари

Когато сте в Дубай, е задължително да си направите екскурзия с джип из пустинните дюни. Може даже да спрете и да се докоснете до дивия свят на животните. По-вероятно е обаче шофьорите да се състезават помежду си, преодолявайки стръмните склонове. Приключението от деня завършва с барбекю под звездите.

Сафари в Дубай

Не си тръгвайте от Дубай преди да сте преживели приключение на четири гуми сред пясъците на пустинята. Има многобройни компании, които предлагат такива турове, в зависимост от това дали искате да карате АТВ, да се возите вв джип, да бъдете в пустинята по залез, по изгрев или пък да пренощувате в бедуински лагер. 

Global Village

Global Village е атракционен парк с павилиони от 30 различни държави, които представляват вълнуваща околосветска обиколка, която включва забавления, хапване и атракциони. 

Уебсайт: www.globalvillage.ae

Галерия Majlis
В старата вятърна мелница на улица Ал-Фалади (Al-Faladi) в квартал Бастакия (Bastakiya) са показани традиционни стъкларски изделия, керамика, мебели и платове. Тук през годината се състоят около 10 изложби на съвременни художници. 
Адрес: Al Musalla Roundabout, Bastakiya, Bur Dubai
Уебсайт: www.themajlisgallery.com

Голямата джамия
На 70 метра височина, като част от тази грандиозна сграда, се извисява най-високото минаре в града. Голямата джамия е построена през 1900 г., а след това е срината и издигната наново през 1960 г. Както във всички джамии в Дубай, трябва да сте подобаващо облечени.
Адрес: Nr Ruler’s Court, Bur Dubai

Джамията Джумейра

Джамията Джумейра е най-фотографираната в Дубай. За разлика от много други джамии в емирството, тази е отворена за посещение от немюсюлмани. Ще трябва да се присъедините към организиран тур. Облечете се подходящо. 

Адрес: Al Jumeirah Road 17B

Къщата на Шейх Саид Ал Мактум (Sheikh Saeed Al Maktoum)
Датиращо от ХІХ век, това имение в квартал Ал Шиндага (Al Shindagha) е отличен пример за традиционна архитектура. Построено е от корали, покрити с гипс. Тук може да видите колекция от редки пощенски марки и монети. Близко е и селото за гмуркане, което разказва историята на гмуркачите за перли.
Адрес: Nr Al Shindagha Tunnel, Al Shindagha
Работно време и билети - вижте тук: www.dubaiculture.gov.ae

Дубайският залив (Creek)
Навътре в континента заливът преминава в широко блато, дом на 27 000 птици, повечето от които розови фламинго. Самият залив разполага с широка крайбрежна алея за разходки, а частта в района на Бур Дубай е превърната в чудесен парк.

Бастакия (Bastakiya)
Старият район Бастакия  с тесните си улици и високи кули изгражда много добра представа на туристите какъв е бил Дубай преди години. Направете кратка разходка и по форт Ал Фахиди. Районът е отворен за посещения всеки ден от 10.00 до 22.00 часа, няма входни такси.

Бурж Халифа

Със своите 829,8 м и 160 етажа небостъргачът Бурж Халифа е най-високата сграда в света в продължение на близо десетилетие. Туристите могат да вземат най-високия асансьор в света и да се качат на върха на кулата, където има спираща дъха наблюдателна площадка. Информация за работно време и цени на билетите за Бурж Халифа вижте на официалния сайт на сградата.

Уебсайт: www.burjkhalifa.ae

Бурж ал Араб

Ако не сте отседнали в хотела в Бурж ал Араб - хотел Джумейра (Jumeirah), има само един начин да влезете вътре: като резервирате маса за закуска, обяд, брънч, следобеден чай или вечеря в някой от ресторантите на хотела. Не очаквайте да е никак евтино, все пак сте в седемзвезден хотел, но всеки лев ще си струва качеството. 

Уебсайт: www.jumeirah.com

Бурж Нахар (Burj Nahar)
Една от многото часовникови кули, които някога защитавали стария град. Построена през 1870 г., реставрирана през 1992 г. с живописните градини в Дейра (един от изкуствените острови) е популярна сред фотографите. Входът е безплатен.

Старите пазари
Двата основни пазара на Бур Дубай и Дейра са реставрирани, за да подчертят търговските корени на града. И двата пазара са покрити с традиционни материали, а магазините са с типичните стари дървени врати.

Аквапарк Wild Wadi

Този аквапарк има повече от 30 пързалки и атракциони, които ще забавляват вас и семейството ви цял ден. Входът е свободен за гостите на хотелите от веригата Jumeirah, а за останалите е с билети. В петък работното време е удължено до 22 часа, а в четвъртък след 20 часа е отворен само за жени.

Уебсайт: www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/dubai/wild-wadi

Дубайският аквариум и подводен зоопарк

Тук ще видите над 33 000 животни, включително 400 акули. Любим на посетителите е стъкленият тунел, който ги доближава още повече до подводните обитатели. Аквариумът се намира в сградата на Дубай Мол.

Уебсайт: www.thedubaiaquarium.com

Разходка из Дубай Марина

Пристанищната зона Дубай Марина е едно от най-приятните места, където да се разходите из Дубай (и да не е на закрито, в мол). Пълно е с кафенета и магазинчета, а вечер е приятно осветено.

Аквапарк Aquaventure

Едни от най-добрите водни атракции в Дубай са именно тук. Освен това има сафари с акули и 700 м плажна зона за релакс. Безплатно за гостите на хотел Atlantis, специални цени, ако си купите билетите онлайн.

Уебсайт: www.atlantisthepalm.com/marine-water-park

Екскурзия във въздуха

Това е един уникален начин да видите Дубай, а и не само. От борда на самолет можете да разгледате красотите на Обединените арабски емирства и необичайните съоръжения, създадени от човека. В пиковият сезон се осъществяват над 16 полета на ден, през 30 минути. Вълнуващият тур над Дубай започва с излитане от луксозния хотел Джебел Али Голф Ризорт енд Спа или от Дубай Крийк Голф и Яхт клуб.
Уебсайт: www.seawings.ae

Ски на закрито

Ски Дубай се намира в Дубай Мол и е една от най-големите закрити ски писти в света. Вътре ви очакват ски лифт, кафе и повече от 6000 тона сняг насред пустинята! Информация за цени на билети и работно време вижте тук: www.theplaymania.com/skidubai.

 

 

Забележителности около Дубай
Свързани Пътеписи за Дубай
Нова година 2019 в Дубай: 6 дни от 30.12.2018 г.
от 1829 лв.
Нова година 2019 в Дубай: 6 дни от 30.12.2018 г.
5 нощувки
Самолет
Нова година 2019 в Дубай: 6 дни от 30.12.2018 г.
от 1829 лв.
Нова година 2019 в Дубай: 6 дни от 30.12.2018 г.
5 нощувки
Самолет