Франкфурт

Фестивал на площада на Операта (Opernplatzfest)

Всяка година в края на юни за един ден площадът пред операта във Франкфурт се превръща в място за среща на изискана кухня и изпълнения на пиано на живо. 

Уебсайт: www.opernplatzfest.com

Майнфест (Mainfest)

Провежда се в началото на месец август в Рьомерберг, на главния кей (Майнкай). Смята се, че този фестивал е възникнал преди около 700 г. като празник на рибарите. Фонтанът на справедливостта на площад Рьомерберг се превръща във фонтан от вино, има много забавления като въртележки за децата, стрелбища, томболи и езда. Фестивалът приключва с тържествена заря.

Фестивал на ябълковото вино

Провежда се в средата на август. Включва дегустации, както и пазар на необходими за производството и консумацията на ябълково вино съдове.

Фестивал на музеите на кея (Museumsuferfest)

По време на един от най-големите културни фестивали в Европа. Безброй щандове на музеи, ателиета за изкуства, музика на живо и кулинарни акценти се провеждат около популярната редица с музеи във Франкфурт покрай кея (Майнкай). Има специални отстъпки за посетителите на музеите по време на фестивала.

Уебсайт: www.museumsuferfest.de

Фестивалът Дипемес (Dippemess)

Есенният фестивал Дипемес е най-големият в района на реките Рейн и Майн. По време на празнествата има сергии на открито, както и лунапарк в панаирното градче Рацвег (Ratsweg). Провежда се в рамките на 10 дни в началото на септември.

Джаз на Трети (Jazz zum Dritten)

Традиционно на Деня на германското единство се провежда джаз концерт на открито на площад Рьомерберг в старата част на града. 3 октомври.

Коледният пазар

По отношение на брой посетители и щандове франкфуртският коледен пазар е един от най-големите в Германия. Атмосферата му е наистина приказна - с ароматно греяно вино, джинджифилови курабийки и празнични украси. Провежда се от края на ноември до Коледа.

Забележителности около Франкфурт
Езиков лагер в Бад Шусенрид, Германия
от 2078 лв.
Езиков лагер в Бад Шусенрид, Германия
7 нощувки
Самолет
Берлин - 3 нощувки със самолет
от 380 лв.
Берлин - 3 нощувки със самолет
3 нощувки
Самолет
Berlin Park Residence с група
от 3400 лв.
Berlin Park Residence с група
13 нощувки
Самолет