Транспорт - Хайделберг

Летище

Най-близките големи летища са Франкфурт (летищен код FRA) и Щутгард (летищен код STR), като Хайделберг се намира почти по средата на пътя между двете.

От летище Франкфурт можете да вземете влак до Хайделберг, като ще ви се наложи да се прехвърлите в Манхайм. Влаковете спират на самото летище, а билетът ще струва между 13 и 20 евро според вида влак. Слезте на централната гара (Hauptbahnhof) в Хайделберг. Пътуването отнема между 45 и 80 минути.

Можете да се качите на директния автобус на "Луфтханза" до Хайделберг (понякога спира в Манхайм по пътя). Минибусът спира пред Терминал 1. Запазете си билет, тъй като местата са ограничени (на имейл hp.muth@ics-logistik.de). Автобусът се движи между 7:00 и 22:30 часа. (вижте www.lufthansa.com). Еднопосочен билет е 19 евро. Автобусът ще ви остави прeд "Crown Plaza Hotel", на пет минути от центъра.

На летището лесно можете да наемете кола. Ако наемете такси, имайте предвид, че до Хайделберг ще платите около 120 евро.

Уебсайт: www.frankfurt-airport.com

Aко кацнете на летище Франкфурт-Хан (HHN), най-лесно е да използвате директния автобус, който потегля оттам за Хайделберг. Пътуването трае малко над два часа, а билетът струва около 20 евро.

Уебсайт: www.hahn-airport.de

От летището в Щутгарт вземете влак до Манхайм и оттам се прехвърлете за Хайделберг.

Уебсайт: www.stuttgart-airport.com

Влак

Ако се придвижвате с влак, повечето влакове ще ви оставят в Манхайм, откъдето трябва да се прехвърлите на регионалния влак за Хайделберг. От Манхайм до Хайделберг пътят е 15 минути. Слезте на централната гара (Hauptbahnhof) и оттам за 10 минути с трамвай сте в центъра.

Уебсайт: www.bhn.de

Автомобил

Паркирането в центъра на града е трудна задача. Най-добре паркирайте колата си пред хотела или в подземен паркинг и се придвижвайте пеша из града. Градът е сравнително малък, с обширна пешеходна зона.

Градски транспорт

В града се движат автобуси и трамваи. Вземете си билети за многократно пътуване или "семейни" билети.

Забележителности около Хайделберг
Берлин - 3 нощувки със самолет
от 313 лв.
Берлин - 3 нощувки със самолет
3 нощувки
Самолет