Хановер

Летище

От летището в Хановер (летищен код HAJ) до града можете да стигнете много лесно. До Терминал С се намират автогарата, както и гарата на влака S-bahn (мотриса). Влакът ще ви отведе до централната гара в Хановер (за разписание вижте сайта на летището). Последният влак е около полунощ, билетът струва 2,80 евро. Трябва да си купите билет и да го валидирате на апаратите преди да се качите във влака.

Можете да вземете и автобус 470, който минава няколко пъти на час през летището и води до спирка Langenhagen Zentrum.

Уебсайт: www.hannover-airport.de

Градски транспорт

Градският транспорт в Хановер се състои от автобуси, трамваи и градски мотриси на фирма USTRA. Можете да избирате между билет за кратки разстояния (до три спирки за трамваите и до пет спирки за автобусите, валиден в рамките на 30 минути след валидирането). Цената му е 1,40 евро. Другият вариант е дневен билет на цена от 4,30 евро или 8,40 евро (за група до петима души без значение от възрастта). Стандартен еднопосочен билет струва 2,30 евро и важи в рамките на 120 минути след валидиране. 

Освен това градът е разделен на три зони, от които зависят цените на билетите. За по-голямата част от града ще ви е достатъчен стандартен билет (тъй като влиза в зона 1), но например за летището ще ви трябва билет за зона 2.

Уебсайт: www.uestra.de

Влак

До редица градове в Германия е най-удобно да използвате влак. Можете да използвате регионалните или високоскоростните влакове.

Уебсайт: www.bahn.de

Такси

Можете да спрете такси на улицата с махване с ръка или да поръчате по телефона.  

Берлин - 3 нощувки със самолет
от 380 лв.
Берлин - 3 нощувки със самолет
3 нощувки
Самолет
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ НА MSC - PREZIOSA
от 989 €
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ НА MSC - PREZIOSA
7 нощувки
Кораб