Касандра

На полуостров Касандра ще откриете хотели и ресторанти във всички ценови спектри и за всеки вкус. Непременно седнете в някое от традиционните кафенета и хапнете в таверните с прясна морска храна. Не пропускайте месото и риба на скара и гръцкия вариант на мусака - патладжани и агнешко с бял сос. В много от таверните, особено в малките градове, може да ви поканят в кухнята, за да си изберете ястието, след което то ще бъде сгрято. От сладкишите опитайте бугаца (тестен сладкиш на пластове с пълнеж от сметана и канела) и кукумадес (понички с мед и канела).

Във всяко меню ще откриете рецина - вино, ароматизирано с борова смола. Разбира се, опитайте узо и метакса.

Кафенетата в малките градове и селата са място предимно за мъже, където те се събират и обсъждат политика, четат вестник, играят табла и пият кафе. Въпреки това добре дошли да се присъединят са както мъже, така и жени. Ако поръчате типичното гръцко кафе, имайте предвид, че захарта се слага предварително, затова уточнете в началото дали искате "глико" (сладко), "метрио" (средно сладко) или "скето" (без захар).

В крайбрежните селища има многобройни барове и нощни клубове. Ако сте почитатели на спокойните вечери, също няма да останете разочаровани.

Забележителности около Касандра
Свързани Пътеписи за Касандра
Двудневна екскурзия до Кавала
от 119 лв.
Двудневна екскурзия до Кавала
1 нощувки
Автобус
22 септември 3 нощ. All Inclusive Халкидики
от 330 лв.
22 септември 3 нощ. All Inclusive Халкидики
3 нощувки
Автобус
Септемврийски празници в х-л Olympion Sunset 5* - Касандра
от 252 €
Септемврийски празници в х-л Olympion Sunset 5* - Касандра
3 нощувки
Собствен превоз