Кемер

Тъй като е изграден като курорт, Кемер няма културни и исторически забележителности. Вместо това посетете  древните градове Фаселис и Олимпос и околните природни забележителности.

Каньонът Гьойнюк (Göynük)

Казват, че ако се вгледате внимателно в далечината, ще видите как каньонът се слива с небето. Името Гьойнюк идва от етруското Гьокбюк - "плодородна равнина на брега на реката, където се слива с небето". Каньонът на места е широк 6 м и висок 350 м.

Пещерата Белдиби (Beldibi)

Намира се на пътя между Кемер и Анталия, на около 25 км от Анталия и на 100 м от брега. В нея има рисунки от праисторически хора - от преди 50 000 години (палеолит) и от преди 15 000 години (мезолит).

Лифтът до връх Тахталъ (Tahtalı Teleferiği)

Изкачете с лифт връх Тахталъ (2365 м) в планината Олимп, който се намира на около 15 км от Кемер. Лифтът потегля на всеки половин час между 9:00 и 19:00 часа (през лятото) и между 10:00 и 17:00 часа (зимата). Цената е 40 лири, пътуването трае около 10 минути. На върха има два панорамни ресторанта, магазинчета и наблюдателни площадки.  

Уебсайт: www.tahtali.com

Вечният огън край древния град Олимпос и планината Олимп

Възможност за еднодневна екскурзия с кола (или можете да купите екскурзия в Кемер) е до планината на древногръцките богове - Олимп и древното селище Олимпос. Вземете отбивката край Текирова и тръгнете по криволичещ планински път (оттам са 8 км). Местността, където между скалите на десетки места гори непрестанно огън (на турски Yanartaş Çıralı) е уникална, а плажът под нея е девствен и много красив. Легендата свързва горящите огньове с чудовището Химера.

Фаселис

Древният град Фаселис се намира на 2 км от центъра на град Текирова. Според мита Фаселис е основан от последователи на аргонавтите. Разгледайте античния театър на два етажа с капацитет 1500 души. Фаселис има и красиво яхтено пристанище.

Забележителности около Кемер