Корфу

Летище

Летището се намира на около 1 км южно от град Корфу и е с летищен код CFU. От летището можете да вземете автобус 2, който се движи на всеки половин час от 6:30 до 22:00 часа от понеделник до събота (в събота на всеки час след 14:30 часа), а в неделя - на всеки час от 9:30 до 21:30 часа. Можете да вземете и такси от летището, което ще ви струва най-малко 6 евро, но е добре да се договорите за цената в началото. Пеша ще стигнете за около половин час до града.

Уебсайт: http://www.hcaa-eleng.gr/kerk.htm

Ферибот

Корфу има много добри фериботни връзки с континентална Гърция, както и с няколко пристанища в Италия.

Най-много фериботи има до Игуменица - по един на час между 6:00 и 22:00 часа ежегодно, през лятото и по-често. Билетът е 3,50 евро. Някои от фериботите продължават до Патра или Лефкими.

Корфу има фериботна връзка с италианските пристанища Бари, Бриндизи, Анкона, Венеция и Триест. Добре е да си запазите билет няколко дни по-рано.

Уебсайт: www.ferries.gr

Автобуси

Островът има добре изградена автобусна мрежа. Автобусите тръгват често и цените на билетите са разумни. От площад "Сан Роко" тръгват сините автобуси, които пътуват в радиус от 15 км от град Корфу (тел. 31595), а от спирката на ул. Аврамиу (Avramiou) потеглят зелените автобуси до по-далечни дестинации (тел. 30627, 39985).

Такси и коли под наем

Офиси на острова имат редица международни компании за наемане на автомобили, при които цените са фиксирани. Има обаче и множество малки местни компании, при които можете и дори е препоръчително да се пазарите, за да получите по-добра цена. 

Забележителности около Корфу
Свързани Пътеписи за Корфу