Корфу

Азиатският музей

Азиатският музей е разположен в Двореца на Свети Михаил и Свети Георги. Ако сте запалени по ориенталската култура, не го пропускайте.

Адрес: Старият дворец (Palea Anactora), Спианада

Тел. +3026610 30443

Археологическият музей

В експозицията на Археологическия музей е включен фронтонът с горгоната от открития при разкопки южно от град Корфу дорийски храм на Артемис. Музеят представя също така неолитни оръжия и посуда.

Спианада

Спианада е най-големият и най-оживеният площад в град Корфу. на него са издигнати статуи на личности, свързани с историята на града. Част от площада е заета от игрище за крикет. Популярността на този спорт нараства по време на английското управление на Корфу (1814-1864).

На площада се намира и комплексът Листон - многоетажна сграда във френски стил с венециански фенери. Днес бистрата и ресторантите в Листон са се превърнали в една от най-оживените части на Корфу.

Нео Фрурио

В този стар военен комплекс ще откриете множество интересни тунели, тъмници и подземия. От него се разкрива отличен изглед към залива и стария град. Обърнете внимание на двете лъвски глави на Сан Марко и венецианските надписи в укреплението.

Стара Перития

Стара Перития е изоставено село, намиращо се в планините на Корфу. Намира се на пътя между Касиопи и Ахарави. Селото е основано през XIV в. от хора, които търсели сигурност далеч от бреговете, по онова време често нападани от морски пирати. Впоследствие пиратите намалели и хората решили да се завърнат край бреговете, като един по един изоставяли домовете си. Днес в селото живеят под десет души, но има четири таверни.

Църквата "Свети Спиридон" (Agios Spyridonas)

Църквата "Свети Спиридон" е издигната в град Корфу през 1589 г. в чест на покровителя на острова. Тя има един купол с дървен покрив и внушителна камбанария, която е най-високата сграда в град Корфу. Мощите на светеца се намират в храма в златен ковчег, инкрустиран със скъпоценни камъни.

Палеокастрица

Едно от най-красивите места на острова с прекрасни плажове и възможност за гмуркане. Там можете да посетите манастира "Дева Мария", който е основан през 1225 г. Самият манастир е построен върху останки от крепост или замък. Манастирът е бил разрушаван два пъти – през 1403 г. и 1537 г. В него има и византийски музей, където можете да видите различни икони и одежди.

Забележителности около Корфу
Свързани Пътеписи за Корфу