Коста Бланка

Аликанте

Измежду многото забележителности в Аликанте се откроява замъкът Санта Барбара, който е разположен над града, откъдето се открива гледка, спираща дъха. Заслужава си да посетите и средиземноморското пристанище на Аликанте, което е имало историческо значение. 
 
Музеите, които си струва да посетите, са археологическият музей – там са показани експонати за период от около 100 000 години, музеят за изящни изкуства "Гравина" – има картини и скулптури от XVI до XIX в., а също и музеят за съвременно изкуство "Асегурада".
Уебсайт: www.alicanteturismo.com

Бениса

Това е един от най-старите градове на Коста Бланка. Центърът на средновековния град е доста запазен – площадът, тесните улички и църквите. Железни балкони и хералдически щитове украсяват историческите сгради.

Уебсайт: www.benissa.net

Дения

В града се намира едно от най-важните пристанища в областта – осъществява връзка с Балеарските острови. Една от най-посещаваните туристически забележителности в Дения е замъкът. Построен е през XI-XII век и се намира в центъра на града. От върха му се разкрива невероятна гледка към морето, града и околията. 

Уебсайт: www.denia.net

Гуардамар дел Сегура

Гуардамар дел Сегура (Guardamar del Segura) или накратко Гуардамар има 11-километров плаж с бял пясък и иглолистни гори по края, който рядко става пренаселен дори и през лятото. Градът е известен с пясъчните си дюни. Сред основните забележителности в Гуардамар са замъкът, археологическият и етноложки музей и паркът "Рейна София" .

Уебсайт: www.guardamar.net

Калпе

Калпе (Calpe) е курортен крайбрежен град в испанската провинция Аликанте. Разположен е на Коста Бланка. Сред основните забележителности в града са Els Banys de la Reina (Банята на кралицата), готическата католическа църква и кулата Ла Песа (La Peça) от XVIII век. До крайбрежната улица ще видите и останките от съоръжение за осоляване на риба от времето на Римската империя. 

Тематични паркове

"Terra Mitica" край Бенидорм ще ви потопи в света на Средиземноморието, докато изследвате различни тематични части на парка - Египет, Гърция, Иберийския полуостров. Вход: 35 евро/ деца 26,50 евро.

Уебсайт: www.terramiticapark.com 

"Papagayos" ви дава възможност да се разходите между десетки папагали и тукани, както и да видите кенгуру и да нахраните какаду. Намира се между градовете Пенискола и Беникарло.

Уебсайт: www.papagayos-costablanca.com

"Rio Safari" край Елче ще ви срещне с хипопотам, жираф, щраус, между които можете да се разходите или да се повозите с влакче. Вход: 20 евро.

Уебсайт: www.riosafari.com

"Safari Aitana" е подобен парк край град Айтана. Вход: 17 евро.

Уебсайт: www.safariaitana.com

Забележителности около Коста Бланка