Кушадасъ

Ефес

Само на 18 км Кушадасъ се намира Ефес (Ephesus или Efes). Ефес е разположен на голяма площ и там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието.Там можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят,  както и дома, в който Дева Мария е прекарала поседните си дни.

Птичият остров

Птичият остров се е превърнал в символ на Кушадасъ. Изградената на него византийска крепост е предпазвала Кушадасъ от пиратски нападения в миналото.

Кервансарай Йокюз Мехмет Паша

Кервансараят е построен от Йокюз Мехмет Паша, който е бил везир по време на управлението на османския султан Ахмет I. Днес е превърнат в хотел.

Национален парк Полуостров Дилек

Само на 20 минути път южно от Кушадасъ ще откриете гори и планински пътеки и усамотени плажове -разнообразие от атмосферата в курорта.

Градските стени

До днес е запазена само една от трите древни градски порти.

Женският плаж (Kadınlar Plajı)

Намира се в околностите на Кушадасъ, до хотел "Imbat". Наречен е така, защото в миналото е бил разрешен за слънчеви бани само за жени. Днес е отворен за всички и е един от най-оживените плажове.

Памуккале

Памуккале се намира само на 19 км от Кушадасъ. На върха на Памуккале се намира древният град Йераполис, като и двете са в списъка на световно наследство на ЮНЕСКО. В падината на река Мендерес има множество земетресения, вследствие на което са се образували множество минерални извори. В тях се съдържало голямо количество варовик и така се е образувал Памуккале. Той прилича на замръзнал водопад. Изключително красиво място, посещавано от Клеопатра в древността.

Забележителности около Кушадасъ
Свързани Пътеписи за Кушадасъ