Забележителности - Лефкада

Заливът на Лефкас е на 35 км от град Лефкада. Той е атрактивно място за плажуване. В западната част са още Катизма, Гира и заливите Милос и Аяс. Няма да сбъркате, където и да попаднете! Катизма е идеален за скокове с парапланер, а във Василики и Янис са едни от най-добрите плажове за уиндсърфинг в света.

Нидри

Нидри е най-оживеното място в Лефкада с десетки хиляди посетители. Пясъкът е бял, а водите са кристални. В покрайнините на Нидри се намира прочутият водопад Димосари. В древността в този район е имало множество воденици, а целият остров е богат на подпочвени води, благодарение на което е и толкова зелен.

Порто Кацики

Това е най-посещаваният от туристите плаж. Заобиколен е от стръмни скали (откъдето идва и името му - Заливът на козите), а до него се стига след спускане по 80 стъпала, издълбани в тях. Порто Кацики се намира на около 40 км югозападно от град Лефкада. 

Василики

Василики е очарователно рибарско селище, което се намира на 38 км южно от столицата на острова. През последните години доби популярност като курорт. Има дълъг плаж с малки камъчета. От пристанището на Василики ежедневно отплават фериботи за островите Итака и Кефалония. Тук е едно от най-добрите места за уиндсърфинг в Лефкада.

Сивота

Сивота е малко рибарско селище на 32 км от град Лефкада, сравнително спокойно през деня и малко по-оживено вечер.

Катисма

Намира се на около 14 км от Лефкада и разполага с дълги, бели пясъчни плажове. Намира се недалеч от село Агиос Никитас и е смятан за един от най-красивите плажове на Лефкада. Предпочитан е от млади хора. 

Агиос Йоанис

Това е най-близкият до столицата Лефкада курорт. Пясъкът е златист, а водата е тюркоазена. Популярна дестинация за уиндсърфисти. Има и няколко стари вятърни мелници, които са част от невероятната атмосфера на градчето.

Агиос Никитас

Агиос Никитас е рибарско селце на около 10 км от град Лефкада. Има около 100 постоянни жители, чиито традиционни къщи са разположени амфитеатрално по крайбрежието. Селото има и плаж, който е подходящ за семейства.

Лефкада

Лефкада е столицата на острова, разположена в североизточната му част. Градът е построен около естествено пристанище. След разрушително земетресение новите къщи са изградени от дървени основи и цветни метални листове, за да са по-устойчиви на трусове. В Лефкада се намират Музеят на грамофоните, Фолклорният музей и Археологическият музей. Основната автобусна спирка се намира на улица "Големи", срещу яхтеното пристанище.

Крепостта Агиа Мавра

Изградена е от сицилианците през XIV век, след като основите й са поставени век по-рано от френския граф на Орсини, Жан. Намира се на няколко километра североизточно от град Лефкада.

Лагуните Дивари и Ивариа

Тези две лагуни се намират край град Лефкада и през зимата и пролетта гъмжат от всякакви видове прелетни птици. Есенно време можете да видите корморани, лебеди и много други дори ако само минавате край пътя. В защитените зони на лагуните живеят също зайци, лисици, невестулки, бухали - така че се оглеждайте внимателно.

Забележителности около Лефкада
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ 2020 г ЛЕФКАДА 4 НОЩУВКИ
от 335 лв.
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ 2020 г ЛЕФКАДА 4 НОЩУВКИ
4 нощувки
Автобус
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ 2020 г ЛЕФКАДА 4 НОЩУВКИ
от 335 лв.
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ 2020 г ЛЕФКАДА 4 НОЩУВКИ
4 нощувки
Автобус