Транспорт - Лимасол

Летище

Лимасол се намира почти на равно разстояние от двете международни летища - Пафос (67 км) и Ларнака (77 км). Оттам можете да използвате някой от директните автобуси (попитайте на информация, тъй като разписанията им се променят често, но като цяло са съобразени с пристигащите и заминаващи полети).

Уебсайт на летище Пафос: www.cyprusairports.com.cy

Уебсайт на летище Ларнака: www.larnaca-airport.info

Автобус от летището в Пафос: www.airportshuttlebus.eu

Градски транспорт

Градът има градска автобусна мрежа, включително и няколко нощни линии, но като цяло може да ви се наложи да чакате дълго и да се прехвърляте. Билетът струва 1 евро, еднодневен билет в рамките на града - 2 евро, за една седмица - 10 евро. Купува се директно от шофьора. Имайте предвид, че много от автобусите се движат до около 18:00 часа, а през уикенда се движат на големи интервали или не се движат. 

Уебсайт: www.limassolbuses.com/en/

От Лимасол можете да стигнете с междуградски автобус до всички основни курорти и големи градове на острова. В града има три автогари. Първата (КЕМЕК) се намира на ул. Enoseos & Eirinis, северно от крепостта, и оттам тръгват линиите до Пафос и Никозия. 

Автобуси за Ларнака и Агиа Напа потеглят от автогара Kallenos, на ъгъла на улиците Hadjipavlou и Araouzou.

Регионалните автобуси тръгват от централната автогара в центъра на града (ул. Andreas Themistokleou).

В Лимасол има и маршрутни таксита, които на по-ниска цена от обикновените таксита ще ви закарат до основните градове на острова. Двете спирки на маршрутните таксита са на ул. Thessaloniki 21 и на ул. Spyrou Araouzou 49.

Ферибот

В Лимасол се намира най-голямото пристанище в Кипър. Оттам можете да стигнете до Египет, Италия, Гърция и Израел. За круизи се използва новото пристанище (намира се на около 2 км западно от центъра), докато старото пристанище се използва предимно от рибарски лодки, брегова охрана и туристически корабчета.

Кипърски пристанищни власти: www.cpa.gov.cy

 

Забележителности около Лимасол
Свързани Пътеписи за Лимасол
Уикенд в Кипър – със самолет
от 429 лв.
Уикенд в Кипър – със самолет
3 нощувки
Самолет
Уикенд в Кипър – със самолет
от 429 лв.
Уикенд в Кипър – със самолет
3 нощувки
Самолет