Забележителности - Лимасол

Древният град Аматус

Древният град Аматус се намира на 11 км от Лимасол. Градът е играл важна роля в кипърската история. Ще видите останки от храма на Афродита и гробници от желязната ера.

Древният град Курион

Намира се на 18 км западно от Лимасол в градчето Епископи и е една от най-посещаваните археологически площадки. Амфитеатърът от II в. пр. Хр. се използва и днес за музикални и театрални постановки. От римско време са запазени форум, Къщата на гладиаторите, Къщата на Ахил, римска баня и други.

Тел. +357-25-934250

Средновековният замък

Смята се, че в тази крепост от XII век английският крал Ричард I "Лъвското сърце" се е оженил за принцеса Берангария Наварска. 

Уебсайт: www.limassolmunicipal.com.cy/castle

Крепостта Колоси

Намира се в днешното село Колоси на 14 км от Лимасол. Земите около крепостта от XV век в миналото са били засети със захарна трастика и лозя.

Зоологическата градина

Зоологическата градина в Лимасол има около 300 животински вида и природонаучен музей. Вход: 0,85 евро. Намира се на крайбрежната улица.

Уебсайт: www.limassolmunicipal.com.cy/zoo 

Археологическият музей

Включва експонати от неолита, микенската цивилизация, древногръцки и древноримски артефакти. Намира се в стария град. Вход: 1,30 евро. Работно време: 10:00 - 17:00 часа (понеделник-събота), 10:00 - 13:00 часа (неделя)

Забележителности около Лимасол
Свързани Пътеписи за Лимасол
Уикенд в Кипър – със самолет
от 429 лв.
Уикенд в Кипър – със самолет
3 нощувки
Самолет
Уикенд в Кипър – със самолет
от 429 лв.
Уикенд в Кипър – със самолет
3 нощувки
Самолет