Мадрид

Казано най-просто, в Мадрид има три пазарни района: Сентро (Centro), разположен между Пуерта дел Сол (Puerta del Sol) и улица Чуека (Gran Vía Chueca); вторият точно североизточно от Сентро и Саламанка, третият е малко по на изток. Те представят трите вида пазаруване, най-вече относно дрехи. Средни цени в Сентро, комерсиално облекло в Чуека и скъпо в бутиците по Саламанка.

В Сентро, например, ще намерите Ел Корте Инглес ("El Corte Ingles") – най-голямата верига обществени магазини в Испания – колкото обичан, толкова и ненавиждан, но използван от всички.

Продължете към района на Чуека и Фуенкарал (Fuencarral) – най-интересната улица в квартала. Тук може да посетите "El Mercado de Fuencarra" – цяла галерия от дрехи и аксесоари. Близко е и "The Deli Room", където продават модерни испански марки, показани в интересна обстановка.

По Саламанка – малко по на изток, са марковите бутици: Кемпер – с пълна гама от женски и дамски обувки; Mercado de La Paz, който е най-популярният пазар в Испания за нови продукти; Lavinia – самообявил се за най-големия в Европа магазин за вино. Ако това не ви стига, завършете пазаруването си в ABC Serrano в Саламанка – осеметажен търговски център с четири етажа, отделени на модата. Тук нови дизайнери като Amaya Arzuaga са наредени рамо до рамо с установили се марки като Zara. Има също и кафенета, ресторанти и фитнес.

Ако сте почитатели на аутлетите, посетете Las Rozas Village Chic Outlet Shopping (www.lasrozasvillage.com). Този е част от верига аутлети в европейски градове като Париж, Дъблин, Лондон, Милано. Магазините са разположени във вили. 

Забележителности около Мадрид
Свързани Пътеписи за Мадрид
Уикенд в Мадрид със самолет
от 539 лв.
Уикенд в Мадрид със самолет
3 нощувки
Самолет
Уикенд в Мадрид със самолет
от 539 лв.
Уикенд в Мадрид със самолет
3 нощувки
Самолет