Мадрид

Хранене

Разнообразието от кулинарни традиции от целия Иберийски полуостров се събира по такъв начин в Мадрид, че експертите обсъждат дали се е родил чисто нов кулинарен стил. Кухнята на столицата е обогатена от имигранти от Андалусия, Галисия, Астурия и много други регион.

Освен характерните за цяла Испания ястия, които ще откриете навсякъде и в Мадрид, столицата си има собствени специалитети. Като например галинехас (gallinejas) и ентресихос (enetresijos) - агнешко, изпържено  собствена мазнина. Опитайте и кайос а ла мадриленя (Callos a la Madrileña) - телешко шкембе, приготвено подобно на начина, по който го правят на Балканите. Ореха де сердо (Оreja de cerdo) са свински уши, изпържени с чесън.

Въпреки че не се намира на морския бряг, Мадрид се слави с превъзходната си морска храна, която обаче е и на съответната цена.

Барове и нощен живот

Поради причината, че умните испанци смятат, че когато пиете, винаги може и да похапвате, в повечето барове сервират храна – обикновено тапас. Нощният живот в Мадрид започва по-късно, отколкото в много други градове.
 

Забележителности около Мадрид
Свързани Пътеписи за Мадрид
Уикенд в Мадрид със самолет
от 539 лв.
Уикенд в Мадрид със самолет
3 нощувки
Самолет