Малага

Летище

Най-близко е международното летище Малага, което се намира на 10 км от града и предлага добри връзки с цялото крайбрежие на Коста дел Сол. След като кацнете, можете да вземете няколко автобуса до Малага и близките градое (всички спират пред Терминал 3).

Единият е директен до Автогара Марбейа (Marbella). Билетът за него струва около 10 евро, а пътуването отнема около 45 минути. През лятото автобусът потегля приблизително на всеки час, но зимата може да ви се наложи да почакате и повече от два часа. 

Директен автобус има и до Естепона (около 15 евро за билет), потегля три пъти дневно. Автобусът за Ронда потегля само сутрин в 6:30 часа.

Автобус A Express (номер 75) свързва летището и центъра на Малага, като билетът струва около 3 евро, а пътуването отнема около 25 минути. Автобусът се движи денонощно.

Бърза и удобна връзка към някои от курортите в Коста дел Сол имате с влака С1 от Терминал 3, който се движи до Малага, както и до Торемолинос (ок. 10 минути), Беналмадена (ок. 17 минути) и Фуенхирола (ок. 35 минути). Билетът е между 2 и 3 евро.

Уебсайт: http://www.aena-aeropuertos.es/csee/Satellite/Aeropuerto-Malaga/en/

Автобуси

Автогарата в Малага се намира до жп гарата, на около километър от центъра. Можете да се придвижвате с лекота до останалите градове в Коста дел Сол, както и до населени места в цяла Испания. Разписанието на автобусите и информация за цената на билетите можете да видите на сайта: www.ctsa-portillo.es

Влак

Жп гарата се намира на около километър западно от центъра. Оттам има високоскоростни влакове за Мадрид и Барселона. Между Малага и Фуенхирола, както и между Малага и Ронда се движи крайбрежна електричка. За разписание и билети: www.renfe.com

Автомобил

Ако решите да наемете автомобил от летището, шофирайте внимателно, тъй като крайбрежният път А7 е известен като "пътя на смъртта" заради големия брой катастрофи.

Ферибот

От Малага до испанския автономен град Мелила (намира се в Северна Африка, изцяло обграден от територия на Мароко) се движи няколко пъти дневно ферибот. Цената на двупосочен билет е около 35 евро. Резервирайте рано.

Уебсайт: www.trasmediterranea.es

Забележителности около Малага
ОТ ЕВРОПА ДО КАРИБИ
от 3812 лв.
ОТ ЕВРОПА ДО КАРИБИ
18 нощувки
Кораб
ОТ ЕВРОПА ДО КАРИБИ
от 3812 лв.
ОТ ЕВРОПА ДО КАРИБИ
18 нощувки
Кораб