Марса Алам
Марса Алам / Marsa Alam

Марса Алам (Marsa Alam) е запазило духа си село в Египет, което го прави идеално място за по-спокойна почивка. Пътят дотам и от Луксор, и от Хургада е около 3-4 часа. И все пак туризмът е достигнал и дотам, най-вероятно поради благоприятното му разположение на брега на Червено море. Морските турове от селото за разглеждане на многоцветните риби, делфините, костенурките и кораловите рифове в околността го направиха известно. Дори толкова се прочу, че в околностите вече има летище, а в самото селище броят на луксозните съоръжения и комплекси продължава да расте.

Важна информация:

Население: 6000 жители

Валута: Египетски паунд

Работно време: Повечето магазини в Египет са отворени от 9:00 до 22:00 часа oт понеделник до събота, докато банките са отворени от 8:30 до 14:00 часа, с изключение на петък и уикендите.

Интернет странициwww.marsaalam.comwww.gotoegypt.comwww.touregypt.net

Спешен телефон:

Полиция 122

Пожарна 125

Бърза помощ 123

Аптеки

В Марса Алам има много аптеки, които продават освен лекарства и козметика. През повечето дни работят най-общо от 9:00 до 22:00 часа. Извън тези часове, в спешен случай, може да се обадите на местен номер 123.

Телефонни кодове

Код на страната: +20

Кодове на областта: 012 за Марса Алам

Закони за алкохола

Египет е предимно мюсюлманска страна, а алкохолните напитки са забранени за стриктно спазващите религията. Но египтяните са толерантни към немюсюлманите и чужденците. Може да си вземете лесно алкохолни напитки от ресторантите, баровете, кафенетата и магазините за алкохол в Марса Алам. И все пак знайте, че не е приемливо пиенето на обществени места.

Египетските закони за алкохол са либерални в сравнение с останалите ислямски държави освен за месеца на Рамадан, когато алкохолът е строго забранен и само хората с чуждестранни паспорти могат да си купят. Нужната възраст за консумирането му е 21 години.

Забележителности около Марса Алам
STELLA DI MARE GARDENS RESORT & SPA 5* - Почивка в
от 1026 лв.
STELLA DI MARE GARDENS RESORT & SPA 5* - Почивка в
7 нощувки
Самолет