Транспорт - Метеора

Превоз до местността

Можете да потърсите самолетен билет до град Волос в Централна Гърция, откъдето да продължите още два часа с кола до Метеора. Също така може да вземете влак или автобус от Волос до Калампака, което е обаче по-времеемко.

В Атина автобусите за тази област на Гърция отпътуват от Терминал Б на улица „Лиосон” и пътуването отнема около 4 и ½ - 5 часа. Ако вземете автобуса от Солун, пътят ще ви отнеме около 2-3 часа.

Влак до някое от селищата около Метеора може да вземете от Атина или от Солун. Пътуването във всички случаи варира около 4-5 часа. Вижте тук за точното разписание

Превоз из местността

От гарата на което и да е от градчетата можете да наемете такси до манастирския комплекс за около 30-40 евро (по информация от 2005 г.). При все най-добре би било да повървите пеш, като се насладите на величествената природа и повторите старинния поход на монасите към техните храмове. През лятото е твърде топло, затова е добре да се снабдите с достатъчно вода. Друго предимство е и че ще избегнете тълпите туристи! Въпреки че извисяващите скали на пръв поглед предполагат труден преход, трасето не е тежко. Можете да тръгнете от стария град на Калампака към манастира „Света Троица” или да поеме към останките от разрушени манастири по посока на селцето Кастраки – изборът е ваш!

 

За допълнителна информация посетете следния сайт.

Забележителности около Метеора
Свързани Пътеписи за Метеора