Мюнхен

Най-известният търговски маршрут е по улиците Neuhauser Strasse и Kaufinger Strasse, които се простират между площадите Karlsplatz до Marienplatz. Тук може да намерите големите магазини Karstadt и Kaufhof, както и множество малки магазини, продаващи бижута, аксесоари, техника и дрехи.  Ако искате по-изискани дрехи, посетете магазините Hirmer и Ludwig Beck. Ако продължите от Marienplatz към Sendlinger Strasse, ще намерите друг храм на дизайнерските дрехи – Konen. Срещу него пък е Sportscheck – най-големият магазин за спортни стоки. Има висококачествени магазини и на север от Marienplatz и Кметството. 

Може да започнете и от Dienerstrasse. Тук се намира Alois Dallmayr – деликатесен ресторант, към който има и кафене. Има безброй видове кафе, шоколад, ликьори и всякакви други неща за ядене. На Maffeistrasse е Lodenfrey – магазин специализиран в естествени палта, национални носии и дизайнерска мода. Тук може да останете с впечатлението, че за всеки един клиент има и асистент.

Едуард Майер е най-старият производител на обувки в Германия и има дори Кралски лиценз. Магазинът на марката се намира на Residenzstrasse 22. Други улици за луксозна мода или бижута са Theatinerstrasse и Maximilianstrasse. И най-накрая пазарът Viktualienmarkt може да събуди всичките ви сетива. Има много сергии за храна, предлагащи всичко - от сирене до дивеч и говеждо.

По Коледа не пропускайте да обиколите многобройните коледни базари в Мюнхен (за работното време и адрес на всеки потърсете информация в хотела си или в туристическия информационен офис).

Забележителности около Мюнхен
Свързани Пътеписи за Мюнхен
Езиков лагер Бад Шусенрид, Германия
от 3082 лв.
Езиков лагер Бад Шусенрид, Германия
13 нощувки
Самолет
Езиков лагер Бад Шусенрид, Германия
от 3082 лв.
Езиков лагер Бад Шусенрид, Германия
13 нощувки
Самолет