Мюнхен

Хранене

Може би повечето хора асоциират Мюнхен с бирата. За жителите на Бавария бирата е толкова важна, че дори не се класифицира като алкохол, а минава за нещо като "здравословна напитка". Докато сте в Мюнхен, опитайте колкото се може повече разновидности. Посетете някоя от бирените изби или градини, където се произвежда и предлага бира без консерванти. През годината има много събития, свързани с тази напитка, като безспорно най-популярен е Октоберфест.

В града има райони с много бирарии и пивоварни, но не трябва да пропускате и класическите висококалорични мюнхенски ястия. Например, вкусния свински джолан със зеле и картофени кнедли или пък ябълковия щрудел и яйчения крем за десерт.

Кафенета

Кафенетата в Мюнхен са на доста високо ниво, особено ако се намирате около площадите Маринплац (Marienplatz) and Одеонсплац (Odeonsplatz). Повечето кафенета отварят към 10:00 часа и предлагат закуска, както и топли ястия.

Барове и нощен живот

Нощният живот на Мюнхен е пълен със знаменитости – футболисти, музиканти и журналисти. Ще намерите нещо за своя вкус и ако обичате шумните, лъскави заведения, и ако предпочитате по-спокойна джаз или фънк атмосфера. Разпитайте в хотела си за актуалните заведения.

Забележителности около Мюнхен
Свързани Пътеписи за Мюнхен