Охрид
Международно летище Охрид се намира на 7 км от центъра на града, но извършва полети от/до ограничен брой други градове, така че най-добрият и най-евтин начин да се придвижите до Охрид остава автобусът. По пътя към Битоля е разположена новата автогара Автоб?ска станица, докато старата е в центъра на града. За да се придвижите от Скопие или Битоля до Охрид, имате на разположение таксита, частни превозвачи с бусове и маршрутки.
 
В рамките на града основният превоз биват таксита. Те се считат за сравнително евтина услуга и покриват целия град. Таксиджиите биха возили туристи на по-високи тарифи, така че изрично поискайте нормална тарифа. Другата ви възможност е да вземете кола под наем, но не забравяйте, че забележителностите са съсредоточени в стария град и винаги е най-добре да го обходите пеш! Имайте предвид, че въпреки постоянно преасфалтиране пътищата в Македония не са в идеално състояние.

 

Европейският път E852, които преминава през Охрид, свързва града с Тирана. Чрез E62 градът е свързан с Битоля и Скопие. За подробности вижте http://www.unece.org/fileadmin/DAM/trans/conventn/MapAGR2007.pdf.

До някои забележителност като обителта „Свети Наум” превозът се извършва чрез корабчета. 

 
За повече информация и резервации посетете http://www.ohrid.com/transportation.html
 
Забележителности около Охрид
Свързани Пътеписи за Охрид
НОВА ГОДИНА  В ХОТЕЛ МАИВА 4*- ОХРИД - ПОСЛЕДНИ МЕСТА
от 334 лв.
НОВА ГОДИНА В ХОТЕЛ МАИВА 4*- ОХРИД - ПОСЛЕДНИ МЕСТА
3 нощувки
Собствен превоз
НОВА ГОДИНА  В ХОТЕЛ МАИВА 4*- ОХРИД - ПОСЛЕДНИ МЕСТА
от 334 лв.
НОВА ГОДИНА В ХОТЕЛ МАИВА 4*- ОХРИД - ПОСЛЕДНИ МЕСТА
3 нощувки
Собствен превоз