Бали

Летище
Международно летище Бали Нгура Рай (Bali Ngurah Rai)  е на 13 км западно от Денпасар. На летището има много магазини, барове и ресторанти, обменни бюра, офиси за туристическа информация, туроператорски агенции, офиси за коли под наем и др.

Градските автобуси (А/P City Service) са най-евтиният начин да стигнете до града – билетът струва 100 000 IDR (около 9 евро), като пътуването отнема около половин час. Разписание и билети може да си вземете от офиса за туристическа информация в залата за пристигащи на летището. Препоръчително е да използвате услугите на такситата, разположени от лявата страна на терминал "Пристигащи". Тези таксита имат фиксирана цена, докато с другите таксита рискувате да бъдете измамени.  Повечето от големите хотели също предлагат трансфер от и до летището с миниван или лимузина.
Уеб сайт: dps.ngurahrai-airport.co.id/i/

Обществен транспорт
Многобройни бусове за обществен транспорт и бемос (bemos - основно нарицателно за всяко превозно средство, което се използва за обществен превоз на пътници; това всъщност е минибус или ван с редове от седалки) пътуват по определени маршрути из града и останалата част на острова. Потеглят щом се напълнят и спират, където им кажете по маршрута. За повечето чужденци тази система е объркваща, а пазаренето за цена е истинско предизвикателство.

Таксита
Ако таксито има таксиметър, задължително настоявайте шофьорът да го използва. Градските таксита са сини и жълти.  Обикновен таксиметровите шофьори предлагат фиксирана цена за пътя. Може да си ги хванете на улицата от една от многобройните стоянки или да ви извикат от хотела. В сравнение с международните стандарти, тук такситата са евтини и доста по-удобни от маршрутките. Трябва обаче да бъдете готови да се пазарите за цената. Много от шофьорите знаят малко английски.

 

Забележителности около Бали
Остров Бали, Индонезия: 12 дни от 29.08.2018 г.
от 3698 лв.
Остров Бали, Индонезия: 12 дни от 29.08.2018 г.
9 нощувки
Самолет
Остров Бали, Индонезия
от 1929 лв.
Остров Бали, Индонезия
8 нощувки
Самолет