Бали

Музеят Бали
Музеят е един от най-добрите в Индонезия и има невероятна колекция от релефни цветни маски, кукли, керамика и платове, с които са известни балинезийските художници.  Построен е през 1910 г. от холандците, но през 1917 г. е разрушен от заметресение. През 1920 г. музеят отново е възстановен, но се използвал за склад.  Благодарение на немският артист Уолтър Спайс през 1932 г. музеят възвръща функциите си и започва да съхранява и показва културата на Бали и местното население.
Адрес: Jalan Mayur Wishnu, Taman Puputan

Дворецът Пемекутан (Pemecutan Palacе)
Дворецът Пемекутан е построен през ХVІ век и показва традиционната балинезийска архитектура. В него има и крило за настаняване. Намира се в близост до пазара Кумбасари (Kumbasari).

Храм-музей Пури Пемекутан (Puri Pemecutan Temple Museum)
Точно до двореца е храмът-музей Пемекутан. Този сто-годишен храм притежава колекция от ценни древни кинжали и други оръжия, музикални инструменти и хиндуистки статуи.
Адрес: corner of Jalan Thamrin and Jalan Hasanuddin

Дворецън Сатрия (Satria Palace)
Този дворец се намира на 2 км от двореца Пемекутан. Ремонтиран е пред 1930 г. В двореца има голяма сцена, на която балинезийските танцьори пресъздават традиционен танц с кинжали, използвани през 1906 г. при войната срешу холандската колониална армия. На всеки 210 дни спрямо балинезийския календар в кралския храм се провежда специална танцова церемония. В близост до двореца е известнит пазар за животни Сатрия (Pasar Satria).

Taman Werdi Budaya (Художествен център)
В този комплекс от украсени сгради в традиционен стил има съвременни балинезийски художествени произведения – дървени маски, дърворезби и картини. Също така там може да намерите и много сувенирни магазини, където може да си купите от изработките на местните художници.
Адрес: Jalan Nusa Indah, Abiankapas

Консерватория за музика и танци (Conservatory Of Music And Dance (SMKI)
Бали е известен с богатото си няколко вековно музикално наследство, а Консерваторията е отдадена на това да го запази живо и през наши дни. Посетете я сутринта между 08.00 и 11.00 часа, за да видите как учителите по танци предават уменията си на младите поколения.
Адрес: Batubulan

Традиционни музика и танци
Всеки посетител трябва да види многобройните традиционни танци на Бали. В повечето големи хотели има представления, които са достъпни и за хора, които не са отседнали в тях. Всяка сутрин при Батубулан (Batubulan), североизточно от центъра на Денпасар има представления на баронг танци. Шоуто на сенчестите кучета (Wayang kulit) също се изпълнява често по хотелите и художествените центрове.

Сафари в Бали и Морския парк
Този парк е дом на удивителни животни и представя на 50 различни вида. В парка може да видите много от застрашените и защитени видове в Индонезия, например суматранския тигър. 
Адрес: Jl. Bypass Prof. Dr. Ida Bagus Mantra, Km. 19,8, (Golden Line of Bali)
Тел: +62 361 950 000
Уеб сайт: www.balisafarimarinepark.com
 

Забележителности около Бали