Бали

Хранене
В Денпасар има много от традиционните заведения за хранене – варунги (warungs), обикновено разположени на открито. В тях се сервира пържен ориз и традиционни ясти за Бали. За да пробвате обаче най-доброто от балинезийската и интернационалната кухня, отидете до Семиняк (Seminyak) или Кута (Kuta). Някои от най-добрите западни и азиатски ястия може да намерите в хотелските ресторанти, които предлагат голям избор.

Бали е в ексклузивния списък с острови, които произвеждат Копи Луак (Kopi Luwak) - кафе, направено от кафеени зърна, които са изядени от местното дървесно животинче азиатска палмова цивета, а след като са преминали през храносмилателния му тракт, са изпечени като стандартно кафе. Ако сте в авантюристично настроение, поръчайте си чаша копи луак. За останалите - насладете се на обикновено кафе и на прясно изцедените плодови сокове, които ще откриете навсякъде. 

Барове и нощен живот
В Кута (Kuta) нощния живот е изключително вълнуващ. Ще намерите разнообразни възможности за забавление - от претъпкани дискотеки до интересни караоке барове и спокойни джаз клубове. Ако предпочитате коктейли и гледка към залязващото слънце, отправете се към някой от големите хотелски комплекси по крайбрежието.

 

Забележителности около Бали
Почивка на остров Бали през ноември
от 2150 лв.
Почивка на остров Бали през ноември
7 нощувки
Самолет
Почивка на остров Бали през ноември
от 2150 лв.
Почивка на остров Бали през ноември
7 нощувки
Самолет