Палма де Майорка

Превоз до Палма де Майорка

Градското летище на Палма е основно за целия остров и поддържа ежедневни полети от големите европейски градове. То се намира на 9 км от центъра на града. Автобусна линия 1 пътува между пристанището, центъра и летището всеки ден на всеки 15 минути. Автобус 21 свързва летището с някои хотели по крайбрежието на Палма и се движи на всеки 30 минути. Билетите и за двата автобуса струват около 5 евро и се купуват от шофьора.

Уебсайт на летището: www.aena.es/en/palma-mallorca-airport

Между отделните градове на Майорка можете да се придвижвате и чрез влак. В Палма на едно място са събрани най-важните железопътна и автобусна гара и метростанция в тъй наречената „Интермодална станция” на площад „Еспаня”.

Няма как да достигнете с кола до острова, това е вариант за придвижване само между отделните градове. 

По море между отделните острови в Балеарския архипелаг и между архипелага и Иберийския полуостров има фериботен транспорт. Маршрутите са от/до градове като Барселона, Валенсия и Ибиса.

Превоз в Палма

За разлика от други популярни дестинации на острова, град Палма изпъква с изненадващо добре развита транспортна мрежа. Автобусите и влаковете са основните видове транспорт в Палма. Можете да се повозите и на специалния туристически автобус, който минава през основни забележителности на града, както и през по-големите търговски центрове и важните пристанища. За повече информация и разписания на градския транспорт вижте този сайт.

 

Забележителности около Палма де Майорка