Палма де Майорка

Пласа д`Еспаня – това е транспортното ядро на Палма. Тук сте заобиколени от стари сгради и привлекателни кафенета, както и от местен парк за отдих.

Областта около катедралата – Палма е известна с катедралата „Ла Сеу”, посветена на покровителя на града свети Себастиан, надградена върху някогашна джамия. При все че строителството започва през 1229 г., то приключва чак през 1601 г., а е реставрирана през 1901 г. Наблизо се намират и стените на градското укрепление.

Зад катедралата се намира т.нар стар град, един изумителен лабиринт от улички, носещи отпечатъка на арабското влияние. Това са тихи, пешеходни и тесни сокаци с характерна архитектура, множество музеи и галерии. Тук се намират и известните Арабски бани, остана от мавърското минало на Палма. Самите постройка са с византийски произход и вероятна са били част от имота на богат мавърски благородник, а колоните й от своя страна са задигнати от по-стара римска конструкция.

Замъкът Белвер е исторически паметник от 14 в. и помещава градския исторически музей. В него има постоянна изложба на два етажа. До замъка има тежък преход, така че можете да се възползвате от автобусния транспорт до него.

Забележителности около Палма де Майорка