Паралия Катерини

Олимпиаки Акти 

Докато сте в Паралия Катерини, можете да посетите и плажовете на Олимпиаки Акти, който се намира само на 2 км от курорта, на Олимпийската ривиера. На изток от него се намира Солунският залив.

Едеса

Името Едеса произлиза от фригийската дума за вода. Там има изобилие от водоизточници. Едеса още е наричан градът на водопадите, а в центъра на града има туристическа атракция от водопади. За наименование на града от някои славянски народи (българи, македонци) се използва името Воден. 

Катерини

Катерини се намира близо до Солун, което е спомогнало за разрастването на града. Катерини е популярна туристическа дестинация 

Метеора

Характерни за местността са огромните отвесни скали, високи стотици метра. Скалните пещери на Метеора са заселени през XI век от християнски отшелници. По върховете на естествените скални образувания гръцките монаси построяват манастири, до които се стига по въжени мостове, подвижни стълби и стъпала, вдълбани в камъка. Днес тези манастири (седем на брой) са туристическите забележителности на Метеора.

Вергина

Градът става световноизвестен през 1977 г., когато гръцкият археолог Манолис Андроникос намира гробница на царете Македонски, включително и гробницата на Филип II Македонски – баща на Александър Велики. Откритото място се оказва древен Аигаи. Музеят е бил осветен 1993 г. Той е построен така, че да запази гробниците и артефактите и да покаже гробната могила такава, каквато е била преди разкопките. Вътре има 4 гробници и малък храм - в него се пази ларнаксът на Филип II Македонски, направен от 24-каратово злато с тегло 11 кг. 

Вход за музея: 12 евро.

Катериноскала

Друг съседен курорт, по-спокоен от Паралия Катерини. Разстоянието, свързващо двата курорта по крайбрежната ивица, е предпочитано за вечерна разходка от много посетители.

Забележителности около Паралия Катерини
Нова Година 2020 в Гърция в хотел Yakinthos
от 196 лв.
Нова Година 2020 в Гърция в хотел Yakinthos
3 нощувки
Автобус
Риболовна екскурзия на лодка , о-в Лефкада , Гърция
от 350 лв.
Риболовна екскурзия на лодка , о-в Лефкада , Гърция
3 нощувки
Собствен превоз
Нова Година 2020 в Гърция в хотел Yakinthos
от 196 лв.
Нова Година 2020 в Гърция в хотел Yakinthos
3 нощувки
Автобус