Пукет

В Тайланд има отлични възможности за пазаруване. Има както модерни молове с всички познати марки, така и много традиционни магазинчета и сергии.

В търговския център "Сентръл фестивал" (Central Festival) в град Пукет има над 300 магазина с маркови стоки, тайландски изделия и електроника. Намира се в покрайнините на града, така че може би ще ви трябва такси или моторна рикша, наричана тук-тук, за да стигнете дотам. В Патонг най-големият мол е "Jungceylon".

За традиционните тайландски изделия има организация, подкрепяна от правителството. Нарича се „One Tambon, One Product”. Идеята е да се стимулират хората от селата и племената да произвеждат традиционни изделия и директно да взимат ползата от тях. Магазинът на организацията се намира в южния край на Патонг, зад хотел Holiday Inn.

Всички курорти имат и вечерен пазар, но най-големият е в Патонг. Търговците започват да разполагат сергиите си към 18:30 и стоят до към 23:00 часа. Най-добрите пазарлъци стават тук – дрехи, спортна екипировка, часовници, сувенири, чанти и някои от най-добрите реплики на маркови продукти, които сте виждали.

В Пукет се произвеждат култивирани перли, метални, посребрени и позлатени бижута.

Керамиката на Пукет

За дизайнерски керамични изделия компанията „Ceramics of Phuket” използва местна глина и произвежда доста изкусни артикули. Имат магазин на Baan Kathu в покрайнините на град Пукет.

Уебсайт: www.ceramicsofphuket.com

 

Забележителности около Пукет
Топ цена: почивка на о. Пукет - 7 нощувки
от 1170 лв.
Топ цена: почивка на о. Пукет - 7 нощувки
7 нощувки
Самолет
ТОП оферта: Тайланд на промо цена
от 1720 лв.
ТОП оферта: Тайланд на промо цена
7 нощувки
Самолет