Пукет

Дневно посещение с лодка на остров Пхи Пхи (Phi Phi)

Това е една от най-добрите екскурзии от Пукет и отнема цял ден. Тръгва се сутринта, след което се разглеждат пещерите на острова; има разходка с лодка с прозрачно дъно, а междувременно може и да се гмуркате. Някои организатори предлагат и разходка до Maya, местността от филма „Плажът”.

Уебсайт: www.phuket-travel.com

Пеперудената градина и светът на насекомите

В Пеперудената градина и светът на насекомите можете да разгледате стотици видове насекоми. Работно време: 9:00 - 17:00 часа. Вход: 300 бата, за деца 150 бата.

Уебсайт: www.phuketbutterfly.com

Панг-нга (Phang-nga)

Вземете моторница до островите Панг-нга и Кай Най (Khai Nai). Открийте флората и фауната на остров Панак и удивителните варовикови планини на остров Хонг (Hong). Пътуването включва и посещение до остров Тапу (Tapu) – Островът на Джеймс Бонд, пещерата Талу (Talu), рибарското селище Бан Так Дад (Ban Tak Dad) и пейзажите от мангрови гори.

Адрес: Phang Nga Eco Tourism, 2/3 Chumporn Road, Muang, Phuket Town

Уебсайт: www.phuket-travel.com

Храмът в Чалонг

Посетете будисткия храм в Чалонг. Монасите от този древен храм са помогнали на тайландците по време на китайското въстание.

Гмуркане

Не се плашете, а опитайте. Ще имате водач-инструктор при гмуркането. Тази почти целодневна атракция включва инструктаж за техниките на дишане, за сигнализация под водата и за сигурност.

Адрес: Dive Asia, 24 Karon Rd, Kata Beach, Phuket

Тел: +66 (0)76 330 598

Уеб сайт: www.diveasia.com

Спа центрове

Уверете се, че отсядате в истински балнеологичен център, а не просто в хотел, на който са решили да добавят „спа” към името. Процедурите варират, като например тайландски масаж е около 900 бата за час. Може да си поръчате и комплексно обслужване, на което цената зависи от избраните услуги. Най-доброто обслужване като че ли е в The Hideaway, където предлагат сауна, джакузи, масаж с масла, и тайландски масаж. След всичко това с дни ще се носите из въздуха. Пробвайте целодневното спа преживяване в Hideaway.

Уебсайт: www.phuket-hideaway.com

Пукетска Фантазия

Това е парк на културна тема с много екстравагантно шоу. Зашеметяващ комплекс разпрострян на 140 акра земя, пълен с атракции и карнавали като театралното шоу в стил Лас Вегас. Представлението започва в 21:00 часа. Ако сте се записали за вечеря и шоу, трябва да дойдете преди 18:30 часа.

Адрес: Phuket FantaSea, 93 Moo 3 Kamala Beach, Phuket

Уебсайт: www.phuket-fantasea.com

Пътуване със слон

Слоновете ви отвеждат в джунглата. Намажете се с крем или спрей против комари, за да се предпазите от многото летящи насекоми, които обичат да хапят минаващите хора.

Уеб сайт: www.phuket-travel.com/eco_tour

Рафтинг за приключенци

Това е тур до южната провинция на Тайланд Панг-нга. Ще се спускате по планински реки минаващи между гората. Пригответе се да се намокрите.

Уебсайт: www.phuket-travel.com

Забележителности около Пукет
Топ цена: почивка на о. Пукет - 7 нощувки
от 1170 лв.
Топ цена: почивка на о. Пукет - 7 нощувки
7 нощувки
Самолет
ТОП оферта: Тайланд на промо цена
от 1720 лв.
ТОП оферта: Тайланд на промо цена
7 нощувки
Самолет