Рим

Сутрин се насладете на капучино с гъста пяна, ултракъсо еспресо (което италианците пият на една глътка на самия бар) и на прясно изпечен кроасан. Не пропускайте и десетките видове сладолед.

Римските ресторанти задоволяват всички вкусове. Има американски стек заведения, ливанска кухня, виетнамски заведения и много други престижни ресторанти, наградени от „Червения гид на Мижели”. Но когато сте в Рим, направете това, което римляните правят. Изберете обикновен ресторант или тратория (trattoria, малък ресторант/кръчма), за да се насладите на запомняща се вечеря. Опитайте разновидности на паста, пица. Конторно е гарнитура и обикновено включва зеленчуци. Италия се слави и с едни от най-добрите вина. Обикновено след вечеря се пият диджестиви - ликьори, които помагатза храносмилането.

Ако възнамерявате да хапвате на крак, многобройните заведения, които продават пица на парче, ще ви изненадат с необичайни комбинации - експериментирайте смело.

Римляните обичат да се срещат на по питие към 19:30 часа, а след това отиват на вечеря в някой ресторант или вкъщи. Питиетата не винаги са алкохолни. Много барове сервират леки мезета, които са включени в цената. След 23:00 часа повечето, които търстт забавление, отиват в квартал Тестачо.Районът е дом на много локали, вариращи от малки пиано барове до дискотеки. 

Забележителности около Рим
Свързани Пътеписи за Рим
Свети Валентин в Рим със самолет
от 410 лв.
Свети Валентин в Рим със самолет
4 нощувки
Самолет
3-ти март в Рим - Вечният град от София
от 770 лв.
3-ти март в Рим - Вечният град от София
3 нощувки
Самолет