София

Молове и търговски центрове в София

Mall of Sofia

В Мол София има над 130 магазина, в които можете да откриете най-различни стоки (дрехи, аксесоари, книги, обувки, спорни стоки, техника и др). Има кафенета, ресторанти, както и места за бързо хранене. В сградата има и кино IMAX. Молът разполага и с паркинг с около 700 места, разположени на няколко нива под сградата.

Адрес: бул. "Стамболийски" 101

Park Center (бившият City Center Sofia/CCS)

В CCS има над 100 магазина, супермаркет и ресторанти, заведения за бързо хранене. Разполага и с кино.

Адрес: бул. "Арсеналски" 2, ет. 3

Сердика Център

Молът разполага с 210 магазина, които рпедлагат както български, така и международни марки дрехи,обувки,спортни стоки и др. Също така там се помещава и хранителен магазин. Има отделени големи зони за хранене. Няма кино салон.
Адрес: бул. "Ситняково" 48

SkyCity

Молът е на четири нива. Развлекателният център е на два етажа над търговската част. В него има 120 магазина, които предлагат най-различни стоки и услуги - мода, кожени изделия, магазини за бижута, козметика, подаръци и опаковки, техника и др. В сградата се намира и супермаркет за хранителни продукти. SkyCity притежава външен и подземен паркинг с общо 320 паркоместа. На най-високата част на мола се намира и 16-пистов боулинг център. Там се намират и зони с билярд, дартс, електронни игри, снукър, бъмпер, както и ресторант.

Адрес: ул. “Коста Лулчев” 52

The Mall

Молът разполага с магазини на над 185 водещи търговски марки, 2800 парко-места. В мола има богат избор от възможности за развлечения: кино комплекс, развлекателен център и електронни игри, спортен център със зали за фитнес, бокс, спининг и др., детски център, както и разнообразие от ресторанти, кафенета и кът за хранене.

Адрес: бул. Цариградско шосе 115

Mega Mall

Мега Мол се намира в жк Люлин, първият в западната част на София. Разполага с магазини за дрехи, аксесоари, техника, обувки, бижута и др. Има детски кът, кът за хранене, както и паркинг с 500 места. 

Адрес: Бул. "Царица Йоанна" 15

Paradise Center

Paradise Center се намира в непосредствена близост до метростанция Витоша и разполага с магазини за дрехи, обувки, техника, като обединява достъпни марки и световноизвестни брандове. Има кът за хранене и кино.

Адрес: Бул. "Черни връх" 100

София Аутлет Център

Търговският център предлага повече от  70 фирмени аутлет магазина за дрехи, обувки, аксесоари и др, които предлагат качествени стоки.

Адрес: бул. Цариградско шосе - до МЕТРО

ЦУМ -  Централен универсален магазин

Разполага със заведения, фирмени магазини за дрехи, аксесоари, обувки, бижута, козметика  и др., както и предлага различни услуги.

Адрес: бул. "Мария Луиза" 2, Метростанция "СЕРДИКА"

Търговски улици 

- ул. "Пиротска" - на нея са разположени множество магазини, които предлагат най-различни стоки - дрехи, аксесоари, козметика, обувки, спортни стоки и др. на достъпни цени за всеки. На тази улица се намира и търговският център Малък ЦУМ, в който също може да откриете различни стоки.
- бул. "Витоша" - на него се намират много магазини и бутици с луксозни и ежедневни стоки. Има десетки кафенета и ресторанти. 
- ул. „Граф Игнатиев“ известна и като „Графа“ - на нея също се намират многобройни магазини за дрехи и обувки, където повечето хора пазаруват. Там се намира и площад Славейков, откъдето можете да закупите учебнижи, книги, списания, справочници и др.
- бул. "Христо Ботев". На този булевард също може да се октрият всякакви необходими стоки като се започне от битови принадлежности, техника, дрехи, услуги, обувки и много др.
- По малките улички в центъра на столицата около НДК, Съдебната палата, Софийските централни хали, бул. "Витоша" има многобройни магазини.

Други места за пазаруване в София
- Централните софийски хали. Намират се в центъра на София, на бул. "Мария Луиза" до пресечката с ул. "Екзарх Йосиф". Те са търговски комплекс, в който можете да откриете богат асортимент от хранителни продукти, както и подаръци за чужденци.
- Хипермаркети. Навсякъде из София има хипер и супермаркети от големи вериги като Била, Фантастико, Кауфланд, CBA, Лидл, от които можете да закупите необходими хранителни продукти.
- Сергиите до храм-паметника "Александър Невски" предлагат богат избор от традиционни български покривки, керамични съдинки, сувенири и др.
- Подлезът на ЦУМ е още едно място, където може да се открият разнообразни сувенири и български произведения на изкуството.
- Подлезът на НДК е изпълнен с всякакви магазини, най-вече за дрехи, обувки и аксесоари.
- Ежегодно в Националния Дворец на Културата (НДК) се провеждат най-различни изложения, базари, изложби и др., които може да посетите. Обикновено продължителността на големите изложения е минимум една седмица, за да може всеки който желае, да ги посети и да си закупи продукти. 

Забележителности около София
Свързани Пътеписи за София
НАЙ-ДОБРОТО ОТ АЗИЯ
от 3595 лв.
НАЙ-ДОБРОТО ОТ АЗИЯ
15 нощувки
Кораб
ЦЕНТРАЛНА АМЕРИКА И КАРИБИ
от 3904 лв.
ЦЕНТРАЛНА АМЕРИКА И КАРИБИ
13 нощувки
Кораб
ОТ ЕВРОПА ДО КАРИБИ
от 3812 лв.
ОТ ЕВРОПА ДО КАРИБИ
18 нощувки
Кораб
ОТ ЕВРОПА ДО КАРИБИ
от 3812 лв.
ОТ ЕВРОПА ДО КАРИБИ
18 нощувки
Кораб
ЦЕНТРАЛНА АМЕРИКА И КАРИБИ
от 3904 лв.
ЦЕНТРАЛНА АМЕРИКА И КАРИБИ
13 нощувки
Кораб
НАЙ-ДОБРОТО ОТ АЗИЯ
от 3595 лв.
НАЙ-ДОБРОТО ОТ АЗИЯ
15 нощувки
Кораб