Тревизо
Тревизо / Treviso
Оферти за Тревизо

Тревизо (Treviso) е очарователен град в Североизточна Италия, само на 30 км от Венеция. Тревизо ще ви очарова със средновековната си част, в която има стотици малки улички, с арките над улиците и каналите на протичащата през града река Силе.

Първите данни за съществуването на града са от около 1500 г. пр. Хр., а през средновековието е бил процъфтяващ град с добри връзки с Венеция.

На мястото, където реките Канян и Силе се вливат в една, се намира мостът Данте, който е изграден в чест на споменаването на Тревизо в "Божествена комедия". Тъй като мостът се е срутвал няколко пъти преди да бъде изграден в днешния си вид, той е известен още като Ponte dell'impossibile - Мостът на невъзможното.

Днес градът е прочут и с това, че от него води началото си светоизвестната марка "United Colors of Benetton". Централата на компанията се намира в центъра на Тревизо.

Важна информация

Население: 82 000 души

Валута: Евро

Интернет страници за Тревизо: www.trevisoinfo.comhttp://www.travelplan.it/treviso_guide.htm

www.initalytoday.com/veneto/trevisowww.comune.treviso.it

Работно време: Църквите, магазините и туристическият център затварят за обедна почивка, обикновено между 12:00 и 15:30 часа (часовете варират).

Спешен телефон: Полиция 113

Карабинери 112

Бърза помощ 118

Пожарна 115

Телефонен код

Телефонен код за Италия: +39

Телефонен код за Тревизо: (0)422 

Аптеки: В Тревизо има няколко аптеки, като те се редуват да поемат дежурства през почивните дни и през нощта. На вратата на всяка има залепена бележка с адреса на дежурната аптека.

 

Забележителности около Тревизо